Norges første Menneskerettighetskurs

menneskerettighetskurs

Hvert år reiser 8000 ungdommer, i regi av Aktive Fredsreiser, til Tyskland, Polen og Tsjekkia for å lære om den andre verdenskrigens redsler og besøke nazismens konsentrasjons leire.
Turene er en effektiv vaksine mot rasisme og intoleranse.

Aktive Fredsreiser ønsker nå et sterkere fokus på menneskerettighetene, og har bedt Helsingforskomiteen om å utvikle et kurs for ungdommene samt deres foreldre og lærere.

Kurset gir en innføring i menneskerettighetenes historie, hvilke rettigheter vi har og hvordan vi kan arbeide for å skape en bedre verden. Hver side har bilder, en boks med korte fakta og spørsmål.

Fullført eksamen gir diplom.

 

Aktive Fredsreiser

Aktive Fredsreiser baserer sin ideologi på FNs verdenserklæring om menneskerettigheter, og vi forholder oss til FNs tusenårsmål 2000 - 2015 i vårt engasjement.

Vi har valgt et menneskerettighetsperspektiv for våre turer. Dette har mange årsaker, blant annet at menneskerettighetene ble til på bakgrunn av hendelsene under andre verdenskrig. Menneskerettighetene er derfor et godt pedagogisk redskap for å få elevene som er på tur med oss til å reflektere over hendelser i dag, i lys av historien.

Om oss
Sitemap

Personvern

Personvern og cookies.
Les om våre retningslinjer for cookies

Kontakt

Telefon:
(+47) 3715 3900 / 952 38 199

Epost:
kontor@aktive-fredsreiser.no

Postadresse:
Postboks 19 N- 4951 Risør

Besøks adresse:
Fredshuset, Kranveien 4B, 4950 Risør Norge
Foretaksnummer: 984 660 030
1998 -2024 © AKTIVE FREDSREISER - TRAVEL FOR PEACE