Nyutgivelse av Julius Paltiels bok

Selv om det snart er 60 år siden Julius Paltiel slapp ut av fangenskapet i utryddelsesleiren Auschwitz, så er fortsatt ikke hans mareritt over. Han får fortsatt drapstrusler både pr. brev og telefon.
Til Byavisa i Trondheim sier han:
- Jeg er tilfeldigvis født jøde. Jeg trues fordi jeg holder foredrag om hva jeg opplevde under krigen. De påstår at jeg lyver, sier Paltiel som fremdeles har sitt fangenummer 105362 tatovert på venstre arm.

79-åringen mener at de som benekter eller bagatelliserer Holocaust, er uvitende og farlige. Og han bruker svært mye av sin tid på å reise rundt og holde foredrag der han advarer mot de grupperinger som benekter Holocaust.
- De som ikke tror på jødeutryddelsen, kan spørre meg, sier han.

I forbindelse med at det nå også har dukket opp en bok hvor en anonym utgiver argumenterer mot at Holocaust har funnet sted, sier Paltiel:
Jeg synes det er uturolig at det ennå en gang kommer opp at Holocaust ikke har eksistert. Når hele min familie ble drept, deriblant i Auschwitz hvor jeg selv var fange i over to år, da begynner man å få dårlige følelser over at det over hodet går an å få det trykt på norsk.

Paltiels bok - et rystende dokument

I disse dager kommer for øvrig Paltiels egen bok - "På tross av alt" - på markedet. Dette er en nyutgivelse av boken som hans kone Vera Kommisar har skrevet. Boka er basert på Julius Paltiels egen beretning om det han opplevde fra han ble arrestert hjemme i Trondheim den 6. oktober 1942 og sendt til Falstad leir, og senere videre med fangeskipet Gotenland til Stettin i Polen.
Herfra ble han sendt videre til Auschwitz - Europas mest beryktede konsentrasjons- og utryddelsesleir. Her var han slavearbeider for IG. Farbenindustri - ett av datidens største europeiske industriselskaper.

 

Aktive Fredsreiser

Aktive Fredsreiser baserer sin ideologi på FNs verdenserklæring om menneskerettigheter, og vi forholder oss til FNs tusenårsmål 2000 - 2015 i vårt engasjement.

Vi har valgt et menneskerettighetsperspektiv for våre turer. Dette har mange årsaker, blant annet at menneskerettighetene ble til på bakgrunn av hendelsene under andre verdenskrig. Menneskerettighetene er derfor et godt pedagogisk redskap for å få elevene som er på tur med oss til å reflektere over hendelser i dag, i lys av historien.

Om oss
Sitemap

Personvern

Personvern og cookies.
Les om våre retningslinjer for cookies

Kontakt

Telefon:
(+47) 3715 3900 / 952 38 199

Epost:
kontor@aktive-fredsreiser.no

Postadresse:
Postboks 19 N- 4951 Risør

Besøks adresse:
Fredshuset, Kranveien 4B, 4950 Risør Norge
Foretaksnummer: 984 660 030
1998 -2024 © AKTIVE FREDSREISER - TRAVEL FOR PEACE