Elever hadde omgangssyke

De åtte Sandefjord-elevene som ble innlagt på sykehus i Berlin med oppkast og diaré i begynnelsen av november hadde omgangssyke. Det tyske smitteverninstituttet fastslår, etter å ha funnet norovirus i prøvene fra de syke elevene.

Det norske Folkehelseinstituttet skriver på sin hjemmeside at det er lite sannsynlig at det er noen felles smittekilde for elevene, men at de har smittet hverandre.

I avisoppslag ble det spekulert i om det kunne være matforgiftning, salmonella, legionella eller andre alvorligere ting. Prøvene tilbakeviser alle disse spekulasjonene, og fastslår at det hele var en ganske uskyldig omgangssyke.

Noroviruset finnet bare hos mennesker og kan smitte fra en syk person via mat eller vann til andre eller direkte fra person til person. Sykdommen kommer en halv til to dager etter smitte og gir oppkast og diaré. Sykdomsfølelsen varer gjerne en dag eller to.

Aktive Fredsreiser

Aktive Fredsreiser baserer sin ideologi på FNs verdenserklæring om menneskerettigheter, og vi forholder oss til FNs tusenårsmål 2000 - 2015 i vårt engasjement.

Vi har valgt et menneskerettighetsperspektiv for våre turer. Dette har mange årsaker, blant annet at menneskerettighetene ble til på bakgrunn av hendelsene under andre verdenskrig. Menneskerettighetene er derfor et godt pedagogisk redskap for å få elevene som er på tur med oss til å reflektere over hendelser i dag, i lys av historien.

Om oss
Sitemap

Personvern

Personvern og cookies.
Les om våre retningslinjer for cookies

Kontakt

Telefon:
(+47) 3715 3900 / 952 38 199

Epost:
kontor@aktive-fredsreiser.no

Postadresse:
Postboks 19 N- 4951 Risør

Besøks adresse:
Fredshuset, Kranveien 4B, 4950 Risør Norge
Foretaksnummer: 984 660 030
1998 -2023 © AKTIVE FREDSREISER - TRAVEL FOR PEACE