Fredshuset

18. november 2006 tar Aktive Fredsreiser i bruk sine nye lokaler i ”Fredshuset” på Tjenna. Da flytter vi inn i den historiske bygningen ”Det gamle brænneriet”.

Aktive Fredsreiser sitt nye lokaleI tillegg til kontorlokalene vil det bli innredet et eget fredsmuseum/senter i den store bygningen. Intensjonen er at dette skal bli et sted for folk flest, og hvor man kan knytte sammen lokalt og internasjonalt fredsarbeid.

Det blir innredet et stort bibliotek og en database over organisasjoner og mennesker som jobber med ulike typer fredsarbeid, slik at denne kan brukes for å få kontakt med de mennesker man trenger til kurs og seminarer.

Målet er også at skoleklasser kan besøke Fredshuset, etter tematuren, og i fellesskap drøfte positive forandringer og bearbeide opplevelsen fra turen.

Det vil videre bli gitt plass til programmer og informasjon om både det nettbaserte Transcend Peace University og Desmond Tutu-senteret.

 

 

Aktive Fredsreiser

Aktive Fredsreiser baserer sin ideologi på FNs verdenserklæring om menneskerettigheter, og vi forholder oss til FNs tusenårsmål 2000 - 2015 i vårt engasjement.

Vi har valgt et menneskerettighetsperspektiv for våre turer. Dette har mange årsaker, blant annet at menneskerettighetene ble til på bakgrunn av hendelsene under andre verdenskrig. Menneskerettighetene er derfor et godt pedagogisk redskap for å få elevene som er på tur med oss til å reflektere over hendelser i dag, i lys av historien.

Om oss
Sitemap

Personvern

Personvern og cookies.
Les om våre retningslinjer for cookies

Kontakt

Telefon:
(+47) 3715 3900 / 952 38 199

Epost:
kontor@aktive-fredsreiser.no

Postadresse:
Postboks 19 N- 4951 Risør

Besøks adresse:
Fredshuset, Kranveien 4B, 4950 Risør Norge
Foretaksnummer: 984 660 030
1998 -2023 © AKTIVE FREDSREISER - TRAVEL FOR PEACE