Buss eller fly? Buss er best!

Aktive fredsreiser får iblant forespørsler om det er mulig å reise med fly ned til kontinentet på skoletur istedenfor med buss.

Å ta fly er selvsagt ingen umulighet, men vi anbefaler sterkt å ta buss.


Buss er best!Timene i bussen går mye fortere enn mange tror og reisen er en fantastisk opplevelse i seg selv. Det å se skiftende landskaper og oppleve bosetting og byer som er annerledes enn det vante, er fascinerende. Våre dyktige reiseledere kommenterer også stedene som passeres og formidler interessant historisk og nåtidige kunnskap. Det blir også tid til anekdoter, dikt og fortellinger, samt litt menneskerettighets-kunnskap og film. Alt dette gjør at timene på bussen slettes ikke oppfattes som ensformige, men tvert imot blir fylte med informasjon, refleksjon og samtale.

Videre må ikke det sosiale aspektet undervurderes. Aktive Fredsreisers erfaring er at fellesskapet mellom deltakerne blir mye sterkere på en busstur enn dersom man velger å fly. De unge bruker tiden til å kose seg og prate med hverandre. Det å skape samhold og vennskap er som regel en viktig motivasjon for skoleklassenes beslutning om å reise. Ofte er ungdommenes kommentar etter endt tur nettopp denne: − Jeg hadde trodd at bussturen skulle bli kjedelig, men timene bare gikk som en røyk!

Vi pleier å si at den beste turen vi har er en åtte-dagers tur, der man i tillegg til konsentrasjonsleirene også besøker vakre Krakow i Polen samt den tyske hovedstaden Berlin. Denne reisen har en god balanse både når det gjelder varighet og tematikk.

Avslutningsvis taler også hensynet til miljøet for bussturene. En bussreise forurenser mye mindre enn fly! Men for de som ønsker det, arrangerer vi selvfølgelig også flyreiser.

Aktive Fredsreiser

Aktive Fredsreiser baserer sin ideologi på FNs verdenserklæring om menneskerettigheter, og vi forholder oss til FNs tusenårsmål 2000 - 2015 i vårt engasjement.

Vi har valgt et menneskerettighetsperspektiv for våre turer. Dette har mange årsaker, blant annet at menneskerettighetene ble til på bakgrunn av hendelsene under andre verdenskrig. Menneskerettighetene er derfor et godt pedagogisk redskap for å få elevene som er på tur med oss til å reflektere over hendelser i dag, i lys av historien.

Om oss
Sitemap

Personvern

Personvern og cookies.
Les om våre retningslinjer for cookies

Kontakt

Telefon:
(+47) 3715 3900 / 952 38 199

Epost:
kontor@aktive-fredsreiser.no

Postadresse:
Postboks 19 N- 4951 Risør

Besøks adresse:
Fredshuset, Kranveien 4B, 4950 Risør Norge
Foretaksnummer: 984 660 030
1998 -2023 © AKTIVE FREDSREISER - TRAVEL FOR PEACE