Ny spennende bok fra Aktive Fredsforlag

BokomslagAktive Fredsforlag gir nå ut boken "Angitt av mamma" en biografi om vårt tidsvitne Maria (Schwartz) Gabrielsen. Boka er skrevet av Oddvar Schjølberg, og er historien om Maria og hennes dramatiske barneår og oppvekst i et nazistisk Wien.

Hun får barndommen brutalt ødelagt da hennes mor angir sin egen ektemann og barnas far til Gestapo. Resultatet var at han ble sendt til gasskammeret i Auschwitz. Deretter angir hun sine egne barn, og Maria og hennes seks søsken blir sendt til konsentrasjonsleiren Therezienstadt. Mot alle odds - Maria og alle hennes søsken overlevde.

Maria GabrieldsenHun kom til Norge sammen med 60 barn fra Østerike i 1947, og for første gang følte hun seg trygg. Hun fikk norske pleieforeldre som gjorde sitt ytterste for å gi henne en god opvekst, hun gikk på norsk skole, og ble etter hvert norsk statsborger.

Tross sin ødelagte bandom er Maria i dag travelt opptatt som tidsvitne for Aktive Fredsreiser, og hun bruker sine vonde opplevelser til å formidle budskapet om viktigheten av å stoppe mobbing. Men også å påpeke hver enkelts ansvar til å sette foten ned mot nynazisme og menneskeforakt.

Oddvar SchjølbergMaria Gabrielsen og Helga Arntzen har sammen med forfatteren Oddvar Schjølberg deltatt på forskjellige pressekonferanser og skolebesøk

Bilder: Forfatter Oddvar Schjølberg

Aktive Fredsreiser

Aktive Fredsreiser baserer sin ideologi på FNs verdenserklæring om menneskerettigheter, og vi forholder oss til FNs tusenårsmål 2000 - 2015 i vårt engasjement.

Vi har valgt et menneskerettighetsperspektiv for våre turer. Dette har mange årsaker, blant annet at menneskerettighetene ble til på bakgrunn av hendelsene under andre verdenskrig. Menneskerettighetene er derfor et godt pedagogisk redskap for å få elevene som er på tur med oss til å reflektere over hendelser i dag, i lys av historien.

Om oss
Sitemap

Personvern

Personvern og cookies.
Les om våre retningslinjer for cookies

Kontakt

Telefon:
(+47) 3715 3900 / 952 38 199

Epost:
kontor@aktive-fredsreiser.no

Postadresse:
Postboks 19 N- 4951 Risør

Besøks adresse:
Fredshuset, Kranveien 4B, 4950 Risør Norge
Foretaksnummer: 984 660 030
1998 -2023 © AKTIVE FREDSREISER - TRAVEL FOR PEACE