Kambodsjafeber hos Aktive Fredsreiser

I forkant av Aktive Fredsreisers tematur til Kambodsja, jobbes det med forberedelser og rekruttering av enda flere turdeltakere. To arrangementer som omhandler Kambodsja og landets historie står for tur den kommende uken. Arrangementene er åpne for alle, både de som allerede har bestemt seg for å delta på reisen, for de som fortsatt lurer på om de skal delta og for de som er spesielt interessert i Kambodsja og Asia.

Reiseleder, Kamilla Solheim, har gjennom sitt opphold og arbeid i landet, skaffet seg god kontakt med det norske miljøet i Kambodsja, og det kambodsjanske miljøet i Norge. Hun inviterer derfor de som er interessert til å bli med på tur til Stiftelsen Arkivet i Kristiansand førstkommende lørdag. Her blir det både filmvisning og foredrag om Kambodsjas historie og landets situasjonen i dag.  

Film og foredrag ved Stiftelsen Arkivet

Stipendiat ved Stiftelsen Arkivet, Kjetil Grødal, har på bakgrunn av sine studier i Kambodsja, inviterte direktøren for ”the Documentation Centre of Cambodia” til Norge. På grunn av sitt langvarige arbeid med arven fra Røde Khmer regimet i Kambodsja, regnes Mr. Youk Chhang for å være en av de viktigste årsakene til rettsoppgjøret som nå finner sted i landet. Mr. Chhang forteller fra dette arbeidet og viser filmer fra senteret.  

Kambodsjansk temakveld i Fredshuset

For de som ikke har mulighet til å bli med til Stiftelsen Arkivet, arrangerer Aktive Fredsreiser en egen temakveld om Kambodsja på Fredshuset onsdag 1. oktober. Kamilla Solheim innleder om situasjonen i Kambodsja i dag, og viser filmen ”Killing Fields” fra den gang da Røde Khmer regjerte i Kambodsja.

Arrangementet starter kl. 19.00.

For mer informasjon - kontakt reiseleder
Kamilla Solheim
Aktive Fredsreiser

Mobil - 98660483

Aktive Fredsreiser

Aktive Fredsreiser baserer sin ideologi på FNs verdenserklæring om menneskerettigheter, og vi forholder oss til FNs tusenårsmål 2000 - 2015 i vårt engasjement.

Vi har valgt et menneskerettighetsperspektiv for våre turer. Dette har mange årsaker, blant annet at menneskerettighetene ble til på bakgrunn av hendelsene under andre verdenskrig. Menneskerettighetene er derfor et godt pedagogisk redskap for å få elevene som er på tur med oss til å reflektere over hendelser i dag, i lys av historien.

Om oss
Sitemap

Personvern

Personvern og cookies.
Les om våre retningslinjer for cookies

Kontakt

Telefon:
(+47) 3715 3900 / 952 38 199

Epost:
kontor@aktive-fredsreiser.no

Postadresse:
Postboks 19 N- 4951 Risør

Besøks adresse:
Fredshuset, Kranveien 4B, 4950 Risør Norge
Foretaksnummer: 984 660 030
1998 -2023 © AKTIVE FREDSREISER - TRAVEL FOR PEACE