Afrikansk kulturnatt i Fredshuset!

Arrangementet i Fredshuset ble en suksess ved årets Kulturnatt. Ikke bare var vinneren av Blanche Majors forsoningspris 2007, Safia Y. Abdi, tilbake i Risør for anledningen, byens høvding, ordfører Knut Henning Thygesen, var også tilstede og fikk overrakt en gave fra høvdingen i Sutukoba.

Afrikanske rytmer og dans

Arrangementet i Fredshuset ble en suksess ved årets Kulturnatt. Vinneren av Blanche Majors forsoningspris 2007, Safia Y. Abdi fra Somalia, var igjen tilbake i Risør og over 100 personer tok turen innom for å se og høre henne tromme fra seg afrikanske rytmer. Safia har blitt en ekte Risør- og Aktive Fredsreiser entusiast og vender mer enn gjerne tilbake til byen. Tilhørerne kunne samtidig nyte Helga Arntzens’ spesial – nemlig original gambiske gryte.

Gave fra høvding til høvding

Risørs høvding, ordfører Knut Henning Thygesen, ble hedret under arrangementet i Fredshuset. Ordføreren mottok nemlig en gave fra høvdingen i Sutukoba. Gaven ble overrakt som takk for den innsatsen Sutukobas Venner og Risørs befolkning har vist i arbeidet med å utvikle og støtte landsbyen Sutukoba i Gambia.

Gaven fra høvdingen i Sutukoba ble overrakt av Momodou Jain. Gambieren har studert i Norge, og er nå engasjert ved Universitetet i Bergen hvor han driver sin postdoktor forsking. Jain har vært i Risør for å besøke elever ved Risør ungdomsskole og videregående skole.

Jeg ønsker å takke elevene i ungdomsskolen og den videregående skolen i Risør for den innsatsen de gjør for å gi de gambiske elevene og studentene mulighet til å gjennomføre sin utdannelse i et av verdens fattigste land forteller Momodou Jain.

Aktive Fredsreiser

Aktive Fredsreiser baserer sin ideologi på FNs verdenserklæring om menneskerettigheter, og vi forholder oss til FNs tusenårsmål 2000 - 2015 i vårt engasjement.

Vi har valgt et menneskerettighetsperspektiv for våre turer. Dette har mange årsaker, blant annet at menneskerettighetene ble til på bakgrunn av hendelsene under andre verdenskrig. Menneskerettighetene er derfor et godt pedagogisk redskap for å få elevene som er på tur med oss til å reflektere over hendelser i dag, i lys av historien.

Om oss
Sitemap

Personvern

Personvern og cookies.
Les om våre retningslinjer for cookies

Kontakt

Telefon:
(+47) 3715 3900 / 952 38 199

Epost:
kontor@aktive-fredsreiser.no

Postadresse:
Postboks 19 N- 4951 Risør

Besøks adresse:
Fredshuset, Kranveien 4B, 4950 Risør Norge
Foretaksnummer: 984 660 030
1998 -2023 © AKTIVE FREDSREISER - TRAVEL FOR PEACE