Gi oss en murstein isteden for blomster

I år feirer Aktive Fredsreiser sitt 10-års jubileum. Vi ønsker oss en helt spesiell gave fra deg. Murstein står på toppen av vår ønskeliste.

MursteinVed hjelp av overskuddet fra Aktive Fredsreiser har vi støttet utdanning i det fattige vestafrikanske landet Gambia. Vi støtter skolegangen til 200 fadderbarn. Mange av skolebarna vil etter hvert vil fortsette på landets universitet. Men universitetet i Gambia er lite og har små ressurser. Derfor tar det tid å utdanne de nøkkelpersonene Gambia trenger for å bedre utviklingen i landet.

Universitetet i Gambia

Aktive Fredsreiser vil hjelpe Universitetet i Gambia på de områdene de selv prioriterer, Vi støtter Universitetet ved å bygge et IT bygg på 700 kvm med fire klasserom, kontorer og konferansehall. Fundamentet er lagt og veggene er i ferd med å bli reist. Bygget blir satt opp av Gambia Technical Training Institute (GTTI) som samtidig får en god praktisk-teknisk erfaring.

Gambia trenger spesielt utdanning i informasjonsteknologi og data. Dette er en nødvendig utdanning for en rekke områder i samfunnet. I tillegg vil det nye undervisningsbygget også gi rom til undervisning i fred og konfliktløsning, basert på vestafrikanske tradisjoner.

Bygging av UniversitetVi mangler penger til å kunne fortsette og vi trenger din hjelp. Hjelp oss ved å kjøpe en eller flere murstein til 50 kroner stykket Er vi mange nok vil vi snart ha huset under tak. Målet er å få huset under tak i oktober, slik at den norske professor Andreas Steigen kan være med på kranselaget før han forlater Gambia. Innvielsen av bygget ønsker vi i januar, hvor vi har satt opp en tematur for alle interesserte.

Bygget koster D 4 060 000 = NOK 1 160 000. Vi har skaffet til nå D 1 456 500 = NOK 416 143.

Takk for at du støtter oss i dette viktige utviklingsarbeidet. Benytt konto: 2801.12.07083

Bli med oss å bygge IT-bygget og gi en hjelpende hånd. Har du lyst kan du også bli med i en facebook-gruppe. Det er Tormod Strand som svarer på spørsmål der og holder kontakten. Fint om du også kan spre dette til dine venner og kontakter.

Du kan følge byggingen på vår nettside www.aktive-fredsreiser.no

Din gave vil bli synlig der i form av murstein. Du kan besøke IT bygget i Gambia, der vil du finne mursteinsboken. La oss sammen gi en hjelpende hånd!

Helga Arntzen og Momodou Jain
prosjektledere

Aktive Fredsreiser

Aktive Fredsreiser baserer sin ideologi på FNs verdenserklæring om menneskerettigheter, og vi forholder oss til FNs tusenårsmål 2000 - 2015 i vårt engasjement.

Vi har valgt et menneskerettighetsperspektiv for våre turer. Dette har mange årsaker, blant annet at menneskerettighetene ble til på bakgrunn av hendelsene under andre verdenskrig. Menneskerettighetene er derfor et godt pedagogisk redskap for å få elevene som er på tur med oss til å reflektere over hendelser i dag, i lys av historien.

Om oss
Sitemap

Personvern

Personvern og cookies.
Les om våre retningslinjer for cookies

Kontakt

Telefon:
(+47) 3715 3900 / 952 38 199

Epost:
kontor@aktive-fredsreiser.no

Postadresse:
Postboks 19 N- 4951 Risør

Besøks adresse:
Fredshuset, Kranveien 4B, 4950 Risør Norge
Foretaksnummer: 984 660 030
1998 -2023 © AKTIVE FREDSREISER - TRAVEL FOR PEACE