Bursdagen til FN

24. oktober blir FN 65 år gammel. Fjerde trinn fra Risør barneskole var hovedgjestene under markeringen på Fredshuset på fredag. Elevene kom med mange viktige kommentarer og meninger underveis. Selv om FN- dagen ble markert på forskudd satte ikke det en demper på feiringen.

Besøk fra Risør barneskole- Det her var en hyggelig bursdag, sa en av guttene da de fikk servert vafler og saft.  Under markeringen fikk elevene høre om Aktive Fredsreiser, FN, flyktninger og menneskerettigheter. De ble også presentert for FN-filuren som er barnas representant i FN.

- Fred er det motsatte av krig

Fred er det motsatte av krigDet sa Julie Elisabeth Pedersen (9) da hun skulle forklare ordet fred. Hun og bestevenninnen Stina Gregersen (9) hadde mye å fortelle om temaene som ble tatt opp. De syns det var gøy å kunne feire bursdagen til FN på Fredshuset, og de kom godt forberedt.
- Vi har lært om rettigheter, rettferdighet og fred på skolen, slo jentene fast. De syns det var spennende å lære mer. Begge var opptatt av at alle skulle få oppfylt rettighetene sine og at absolutt alle barn skal kunne gå på skole.

Tv-aksjonen

Et av temaene under markeringen var TV-aksjonen på søndag der pengene går til Flyktninghjelpen.  Elevene fra barneskolen nevnte mange rettigheter som de fleste flyktninger mangler, som for eksempel retten til utdannelse, arbeid og mat.
På starten av dette året levde 43,2 millioner mennesker på flukt i ulike deler av verden, mange av disse er barn. Aktive Fredsreiser støtter aksjonen og oppfordrer alle om å ta godt i mot bøssebærerne til søndag.

Aktive Fredsreiser

Aktive Fredsreiser baserer sin ideologi på FNs verdenserklæring om menneskerettigheter, og vi forholder oss til FNs tusenårsmål 2000 - 2015 i vårt engasjement.

Vi har valgt et menneskerettighetsperspektiv for våre turer. Dette har mange årsaker, blant annet at menneskerettighetene ble til på bakgrunn av hendelsene under andre verdenskrig. Menneskerettighetene er derfor et godt pedagogisk redskap for å få elevene som er på tur med oss til å reflektere over hendelser i dag, i lys av historien.

Om oss
Sitemap

Personvern

Personvern og cookies.
Les om våre retningslinjer for cookies

Kontakt

Telefon:
(+47) 3715 3900 / 952 38 199

Epost:
kontor@aktive-fredsreiser.no

Postadresse:
Postboks 19 N- 4951 Risør

Besøks adresse:
Fredshuset, Kranveien 4B, 4950 Risør Norge
Foretaksnummer: 984 660 030
1998 -2023 © AKTIVE FREDSREISER - TRAVEL FOR PEACE