Boklansering HL - senteret

Hvor: Villa Grande, Huk Aveny 56

Når: 17. februar, klokken 10.00- 10.15.


Etter presentasjonen av boka er det mulighet for å se utstillingen på senteret. HL-senteret har også en kafé der man kan spise lunsj.

ARVEN FRA EN OVERLEVENDE
Jeg overlevde AuschwitzAktive Fredsforlag gir ut boken ”Jeg overlevde Auschwitz” av Oddvar Schjølberg. Blanche Major var 19 år da hennes mor og far og 30 andre slektninger ble sendt i gasskammeret i Auschwitz II - Birkenau. Blanche og søsteren mistet hele sin familie i løpet av et kvarter.

- Hvorfor overlevde akkurat jeg? Jeg vet ikke, og kan ikke gi noen fullgod forklaring. Men jeg vet - på bakgrunn av mine egne lidelser og mareritt- at det som ligger på mitt hjerte er å fortelle til nye generasjoner og formane dem til og ikke overse verdenshistoriens grusomste forbrytelse, sier Blanche
Det blir stadig færre som kan gjenfortelle det de opplevde under Holocaust, derfor er arven fra tidsvitner som Blanche Major viktig å dokumentere og videreformidle til neste generasjon.

Boken er tidligere gitt ut på Lunde forlag, men i et begrenset opplag. Aktive Fredsreiser har overtatt rettighetene og gir nå ut boken i en ajourført nyutgave.

Bakgrunnen for nylanseringen er at Aktive Fredsreiser ønsker å hedre Blanche Majors mangeårige engasjement som tidsvitne, og ønsket om å formidle historien videre. Ikke minst gjelder dette til ungdom. Vi har invitert en 9.klasse fra Årvoll Ungdomsskole til lanseringen.

De som har truffet Blanche Major glemmer henne ikke, ei heller glemmes budskapet hennes om forsoning og håp for framtiden.

- Vi kan ikke gjøre noe med fortiden, men jeg er overbevist om at vi kan gjøre noe med fremtiden, sier Blanche.

Aktive Fredsreiser

Aktive Fredsreiser baserer sin ideologi på FNs verdenserklæring om menneskerettigheter, og vi forholder oss til FNs tusenårsmål 2000 - 2015 i vårt engasjement.

Vi har valgt et menneskerettighetsperspektiv for våre turer. Dette har mange årsaker, blant annet at menneskerettighetene ble til på bakgrunn av hendelsene under andre verdenskrig. Menneskerettighetene er derfor et godt pedagogisk redskap for å få elevene som er på tur med oss til å reflektere over hendelser i dag, i lys av historien.

Om oss
Sitemap

Personvern

Personvern og cookies.
Les om våre retningslinjer for cookies

Kontakt

Telefon:
(+47) 3715 3900 / 952 38 199

Epost:
kontor@aktive-fredsreiser.no

Postadresse:
Postboks 19 N- 4951 Risør

Besøks adresse:
Fredshuset, Kranveien 4B, 4950 Risør Norge
Foretaksnummer: 984 660 030
1998 -2023 © AKTIVE FREDSREISER - TRAVEL FOR PEACE