Fredssenteret på Landeskogen tar form

Av Marit Langmyr

Det nærmer det seg slutten på utvendig oppussing av det store hovedhuset på Landeskogen. Lørdag 14. august arrangeres sommerfest på Landeskogen der interesserte kan se resultatet av sommerens arbeid. Det er satt opp gratis transport fra Risør.

LandeskogenDaglig leder Helga Arntzen har med hjelp av åtte håndverkere og flere familiemedlemmer stått på i hele sommer for å stoppe forfallet på bygningene og tilrettelegge for et fredssenter. Gjennom bloggen har man gjennom sommeren observert den spennende utviklingen fra forfall til fredssenter.

Visjoner

Landeskogen er omkranset av flott natur og turmuligheter. Her kan de gode samtalene finne sted i rolige omgivelser. Stedet egner seg også for sommerleirer og skoleturer.

- På Landeskogen skal storpolitikk møte folkelig engasjement, forteller Helga Arntzen. Hun ønsker at stedet skal benyttes både til internasjonale fredskonferanser, men også at nasjonale interesseorganisasjoner skal kunne bruke stedet til kursvirksomhet og møter.

- Besøkende som kommer hit blir overveldet over størrelsen på stedet. Det er mange muligheter når man skal fylle så mange rom og bygninger. I det store hovedhuset ønsker vi å opprette fredsutstillinger hvor fredsorganisasjoner fra hele verden kan profilere sitt fredsarbeid. I forbindelse med disse utstillingene vil det bli utformet undervisningsopplegg for skoleklasser, sier Arntzen om planene for Landeskogen

Et annet prosjekt er kurs i menneskerettigheter for flyktningungdom og norsk ungdom. Planen er også å lage fredstier med temaer som blant annet menneskerettigheter og fredsprisvinnere.

Sommerfest på Landeskogen

I sommer har arbeidsfolkene på Landeskogen fått mange hyggelige besøk. Lørdag 14. august arrangeres sommerfest på Landeskogen der alle er velkomne. Aktive Fredsreisers tilbyr gratis transport fra torget i Risør.

Sommerfesten åpnes av Knut A. Austad, ordfører i Bygland kommune. De frammøtte vil få et innblikk i Landeskogens historie, blant annet har stedet blitt brukt som tuberkulosesanatorium. På programmet står også Helga Arntzens presentasjon av planene for fredssenteret. Det blir grilling og salg av vafler, kaffe og brus.

Interesserte kan melde seg på ved å kontakte kontoret til Aktive Fredsreiser på telefon 952 38 199 / 37 15 39 00 for å sikre seg plass i bussen. Avreise Risør Torv kl. 13.00 sammen med vekter John Th. Axelsen, retur fra Landeskogen kl. 20.00.

Aktive Fredsreiser

Aktive Fredsreiser baserer sin ideologi på FNs verdenserklæring om menneskerettigheter, og vi forholder oss til FNs tusenårsmål 2000 - 2015 i vårt engasjement.

Vi har valgt et menneskerettighetsperspektiv for våre turer. Dette har mange årsaker, blant annet at menneskerettighetene ble til på bakgrunn av hendelsene under andre verdenskrig. Menneskerettighetene er derfor et godt pedagogisk redskap for å få elevene som er på tur med oss til å reflektere over hendelser i dag, i lys av historien.

Om oss
Sitemap

Personvern

Personvern og cookies.
Les om våre retningslinjer for cookies

Kontakt

Telefon:
(+47) 3715 3900 / 952 38 199

Epost:
kontor@aktive-fredsreiser.no

Postadresse:
Postboks 19 N- 4951 Risør

Besøks adresse:
Fredshuset, Kranveien 4B, 4950 Risør Norge
Foretaksnummer: 984 660 030
1998 -2023 © AKTIVE FREDSREISER - TRAVEL FOR PEACE