Kvinnedagen 8. mars

Negativ sosial kontroll

I forbindelse med den internasjonale kvinnedagen 8. mars inviterer vi til et åpent arrangement på Fredshuset (3. etasje) i Risør kl 1700 - 1900.

Temaet i år er "Negativ sosial kontroll"

Det blir en samtale ledet av Solveig Omland ved Norsk Lærerakademi i Kristiansand. Med i panelet sitter Inam Albadawi (Iran), Ghamgin Ramok (kurder), Imad Alwahibi (statsløs palestiner fra Syria) og Marit Langmyr (Norge). Disse skal ta henholdsvis innvandrerkvinnens, innvandrermannens (både som "offer" og "redskap") og den norske kvinnens perspektiv med tanke på negativ sosial kontroll.

Det blir dessuten en innledning om FNs overordnede perspektiv under bærekraftsmål 5 og Kvinnekonvensjonen ved Marit Langmyr fra Menneskerettighetsakademiet.

Sang ved Inga Halvorsen.

Arrangementet er gratis.

Aktive Fredsreiser

Aktive Fredsreiser baserer sin ideologi på FNs verdenserklæring om menneskerettigheter, og vi forholder oss til FNs tusenårsmål 2000 - 2015 i vårt engasjement.

Vi har valgt et menneskerettighetsperspektiv for våre turer. Dette har mange årsaker, blant annet at menneskerettighetene ble til på bakgrunn av hendelsene under andre verdenskrig. Menneskerettighetene er derfor et godt pedagogisk redskap for å få elevene som er på tur med oss til å reflektere over hendelser i dag, i lys av historien.

Om oss
Sitemap

Personvern

Personvern og cookies.
Les om våre retningslinjer for cookies

Kontakt

Telefon:
(+47) 3715 3900 / 952 38 199

Epost:
kontor@aktive-fredsreiser.no

Postadresse:
Postboks 19 N- 4951 Risør

Besøks adresse:
Fredshuset, Kranveien 4B, 4950 Risør Norge
Foretaksnummer: 984 660 030
1998 -2023 © AKTIVE FREDSREISER - TRAVEL FOR PEACE