Odds store kamp

Odds Store kamp Historien om Odd Nansen

Alle vet hvem Fridtjof Nansen var. Færre kjenner til sønnen Odd, selv om han på mange måter gjorde en like stor innsats som sin far. Odd Nansen forstod raskt hvilken fare Adolf Hitler representerte, og i 1937 stiftet han Nansenhjelpen for å hjelpe folk som var på flukt fra Nazi-Tyskland, først og fremst jøder.

For den innsatsen havnet han på Grini og i tyske konsetrasjonsleirer under den andre verdenskrig før han avmagret, men i live, fortsatte sitt humanitære arbeid etter krigen.

Odd Nansen skrev dagbok og tegnet - også under fangenskapet i Tyskland, der han gjemte de tynne arkene i uthulede brødfjeler. Flere av disse tegningene er med som illustrasjoner i boka.


Boka er en fin innføring i historien før og etter andre verdenskrig, og gir ungdom et godt grunnlag før besøk i konsentrasjonsleirer.

Baksiden på boka

Aktive Fredsreiser

Aktive Fredsreiser baserer sin ideologi på FNs verdenserklæring om menneskerettigheter, og vi forholder oss til FNs tusenårsmål 2000 - 2015 i vårt engasjement.

Vi har valgt et menneskerettighetsperspektiv for våre turer. Dette har mange årsaker, blant annet at menneskerettighetene ble til på bakgrunn av hendelsene under andre verdenskrig. Menneskerettighetene er derfor et godt pedagogisk redskap for å få elevene som er på tur med oss til å reflektere over hendelser i dag, i lys av historien.

Om oss
Sitemap

Personvern

Personvern og cookies.
Les om våre retningslinjer for cookies

Kontakt

Telefon:
(+47) 3715 3900 / 952 38 199

Epost:
kontor@aktive-fredsreiser.no

Postadresse:
Postboks 19 N- 4951 Risør

Besøks adresse:
Fredshuset, Kranveien 4B, 4950 Risør Norge
Foretaksnummer: 984 660 030
1998 -2024 © AKTIVE FREDSREISER - TRAVEL FOR PEACE