Jubileumsfilm fra Sutukoba

I 2023 feiret landsbyen Sutukoba i Gambia og Sutukobas Venner i Risør et 40 års unikt samarbeid for utvikling, internasjonal solidaritet og vennskap. Nå har et lokalt filmselskap i Gambia laget en dokumentarfilm om vennskapssamarbeidet.

I filmen forteller blant andre Helga og Uwe Arntzen om hvordan Sutukobas Venner arbeider og hva innsatsen har ført til. Vi møter også flere av dem som da de var barn fikk støtte til utdanning fra Sutukobas Venner og deres fadderbarnordning. Flere har fortsatt utdanning på universitet og høyskoler og besetter nå viktige posisjoner i det gambiske samfunnet. De er stolte av hva de har oppnådd  og stoltheten deles også av familiene og hele landsbyen Sutukoba.

- Dette viser hvor viktig satsing på utdanning er for varige effekter i et samfunn der mange er fattige og hele landet er under en krevende utvikling. Sutukoba og området Wuli er jo opprinnelig en avsides og lavt prioritert del av Gambia. Nå markerer mange fra Sutukoba seg nasjonalt i Gambia. Først og fremst på grunn av egen innsats og pågangsmot, men i flere tilfeller også lmed itt starthjelp fra alle som støtter Sutukobas Venner, sier Helga Arntzen som etablerte utviklingssamarbeidet for over 40 år siden.

Helga minner om at det fortsatt trenger flere bidragsytere i fadderbarnordningen som Sutukobas Venner driver. Landsbyen trenger også økonomisk støtte til en rekke andre viktige prosjekter. Det aller viktigste nå er kanskje en ny vannpumpe til landsbyens risåker som er viktig for matforsyning og inntektsgrunnlag i området.

Aktive Fredsreiser

Aktive Fredsreiser baserer sin ideologi på FNs verdenserklæring om menneskerettigheter, og vi forholder oss til FNs tusenårsmål 2000 - 2015 i vårt engasjement.

Vi har valgt et menneskerettighetsperspektiv for våre turer. Dette har mange årsaker, blant annet at menneskerettighetene ble til på bakgrunn av hendelsene under andre verdenskrig. Menneskerettighetene er derfor et godt pedagogisk redskap for å få elevene som er på tur med oss til å reflektere over hendelser i dag, i lys av historien.

Om oss
Sitemap

Personvern

Personvern og cookies.
Les om våre retningslinjer for cookies

Kontakt

Telefon:
(+47) 3715 3900 / 952 38 199

Epost:
kontor@aktive-fredsreiser.no

Postadresse:
Postboks 19 N- 4951 Risør

Besøks adresse:
Fredshuset, Kranveien 4B, 4950 Risør Norge
Foretaksnummer: 984 660 030
1998 -2024 © AKTIVE FREDSREISER - TRAVEL FOR PEACE