Right Sidebar

Noe tekst her

Trommer for fred over hele verden

Med utgangspunkt i Landeskogen Peace Center i Bygland og Fredshuset i Risør satte Aktive Fredsreiser søndag kveld i gang fredstrommer - "Drumming for Peace" - som ga gjenlyd i flere land i verden.


Trommere i Bagamoyo, Tanzania deltok på "Drumming for Peace", et initiativ fra Landeskogen og Risør. (Foto: Mwanzo Millinga)

Drumming for Peace er ment å være en årlig og hørbar fredsalarm på Mahatma Gandhis fødselsdag 2. oktober.

- Vi har begynt forsiktig dette året, men håper bevegelsen vil spre seg ytterligere neste år, forteller direktør Helga Arntzen i Aktive Fredsreiser. Hun deltok på arrangementet på Landeskogen. Der "Drumming for Peace" ble arrangert ble det lest opp et fredsbudskap, trommet i ti minutter og deretter skrevet under et opprop for fred som ble sendt til landets myndigheter.

- Vi trenger stadig påminninger om at fred er viktig for alle i hele verden, forteller Helga Arntzen.

Flere land i Afrika deltok på "Drumming for Peace" og noen av de mest profesjonelle trommerne deltok i byen Bagamoyo på kysten av Tanzania. Her er det et stort kultursenter som nettopp driver opplæring i tromming.

- I Afrika bærer trommene ofte et budskap. Av og til om alarmerende fare, men også om fest og fred.  Det var stor stemning da vi arrangerte "Drumming for Peace" her i Bagamoyo, forteller Janet Buhanza som sto bak arrangementet i den afrikanske kulturbyen.

Aktive Fredsreiser

Aktive Fredsreiser baserer sin ideologi på FNs verdenserklæring om menneskerettigheter, og vi forholder oss til FNs tusenårsmål 2000 - 2015 i vårt engasjement.

Vi har valgt et menneskerettighetsperspektiv for våre turer. Dette har mange årsaker, blant annet at menneskerettighetene ble til på bakgrunn av hendelsene under andre verdenskrig. Menneskerettighetene er derfor et godt pedagogisk redskap for å få elevene som er på tur med oss til å reflektere over hendelser i dag, i lys av historien.

Om oss
Sitemap

Personvern

Personvern og cookies.
Les om våre retningslinjer for cookies

Kontakt

Telefon:
(+47) 3715 3900 / 952 38 199

Epost:
kontor@aktive-fredsreiser.no

Postadresse:
Postboks 19 N- 4951 Risør

Besøks adresse:
Fredshuset, Kranveien 4B, 4950 Risør Norge
Foretaksnummer: 984 660 030
1998 -2023 © AKTIVE FREDSREISER - TRAVEL FOR PEACE