Right Sidebar

Noe tekst her

Kampdag på Fredshuset

Tirsdag 8. mars markeres den internasjonale kvinnedagen over hele landet. Røde Kors kvinnegruppe, Amnesty Gruppe 126, Sutukobas venner og Fredshusets venner inviterer til åpent arrangement på Fredshuset i Risør. Det er lagt opp til en stemningsfull kveld med taler, sang, kor og kanskje til og med dans.

Arrangementet på Fredshuset kan betegnes som en årlig tradisjon etter flere vellykkede markeringer. Det er lagt opp til at også dette årets markering skal engasjere, informere og inspirere de fremmøtte.

Foreløpig er det klart at "Kvinnenes tale" vil være ved Cèline Thommesen, en gründer med smittende pågangsmot og vilje.

Organisasjonen Amnesty fokuserer på sentrale menneskerettighetsbrudd som rammer verdens kvinner på den internasjonale kvinnedagen. Pål Holte kommer til Fredshuset for å fortelle om Amnestys 8. mars aksjon i Nicaragua.

Det blir musikalske innslag ved Hanne Gryting, koret No Bells og Inga Halvorsen. Det er også mulig at man kan få oppleve burmesisk dans, samt instruksjon og trening i magedans!

- I tillegg til det fastlagte programmet ønsker vi at dette også skal være et arrangement med rom for spontane innslag og tid til å prate, sier Anne Stien Grimsrud i Risør Røde Kors Internasjonale Kvinnekafe.

Alle er hjertelig velkommen, både kvinner og menn. I løpet av kvelden er det lagt opp til en pause med servering.

Internasjonal kvinnedag

Dagen setter fokus på diskriminering av kvinner, og på å fremheve kvinners rett til å delta i den økonomiske, politiske og sosiale utviklingen.

 

For mer informasjon, ta kontakt med:

Marit Langmyr
Pedagogisk veileder
Aktive Fredsreiser

Mobil: 91344450

Eller

Anne Stien Grimsrud
Mobil 41002045

Aktive Fredsreiser

Aktive Fredsreiser baserer sin ideologi på FNs verdenserklæring om menneskerettigheter, og vi forholder oss til FNs tusenårsmål 2000 - 2015 i vårt engasjement.

Vi har valgt et menneskerettighetsperspektiv for våre turer. Dette har mange årsaker, blant annet at menneskerettighetene ble til på bakgrunn av hendelsene under andre verdenskrig. Menneskerettighetene er derfor et godt pedagogisk redskap for å få elevene som er på tur med oss til å reflektere over hendelser i dag, i lys av historien.

Om oss
Sitemap

Personvern

Personvern og cookies.
Les om våre retningslinjer for cookies

Kontakt

Telefon:
(+47) 3715 3900 / 952 38 199

Epost:
kontor@aktive-fredsreiser.no

Postadresse:
Postboks 19 N- 4951 Risør

Besøks adresse:
Fredshuset, Kranveien 4B, 4950 Risør Norge
Foretaksnummer: 984 660 030
1998 -2024 © AKTIVE FREDSREISER - TRAVEL FOR PEACE