Right Sidebar

Noe tekst her

Elever deltar på 25 års markering i Berlin

Ungdommer med roser

Natten mellom 9. og 10. november 1989 falt endelig muren som i nesten tre tiår delte Berlin. I år er det 25 år siden denne historiske begivenheten fant sted. Dette markeres i Berlin 9. november, og Aktive Fredsreiser deltar med rundt 270 elever og voksne.

– 9. november feirer vi frihet, demokrati og menneskerettigheter, sier adm. direktør i Aktive Fredsreiser, Helga Arntzen. Hun tilbrakte deler av oppveksten i Øst- Berlin, og kjenner til hvordan delingen av byen preget hverdagslivet til dem som bodde der.

Synger ”Din tanke er fri”

Elevene vil blant annet være tilstede på markeringen ved minne- og dokumentasjonssenteret i Bernauerstrasse. Her legger vi ned roser og tenner lys til minne om dem som mistet livet i forbindelse med muren. Gruppene vil også få en guidet omvisning i dokumentasjonssenteret, og være blant de første som besøker den nye utstillingen “1961|1989. Die Berliner Mauer”. Utstillingen åpnes av Forbundskansler Angela Merkel. Under åpningen skal gruppene fra Aktive Fredsreiser synge ”Din tanke er fri” på tysk foran Merkel og de andre fremmøtte.

Lysgrense

Mellom 7. og 9. november vil Berlin være midlertidig delt av en 15 kilometer lang lysgrense. Grensen består av rundt 8000 hvite heliumballonger. 9. november skal flere fra Aktive Fredsreisers gruppe skal være ”ballong-faddere”. I løpet av kvelden slippes ballongene sammen med en beskjed fra fadderne.

Langs lysgrensen vil det også være utstilt 100 historier der hvor hendelsene fant sted. Disse historiene handler om grenseovergangene, byggingen av muren, protester, flukt og dødsfall. Utstillingen vil også vektlegge informasjon om hverdagslivet i den delte byen, i tillegg til den fredfulle revolusjonen i 1989.

For mer informasjon, ta kontakt med:

Marit Langmyr
Pedagogisk veileder/ informasjonsansvarlig
Aktive Fredsreiser
Mobil: 91344450
marit@aktive-fredsreiser.no

Aktive Fredsreiser

Aktive Fredsreiser baserer sin ideologi på FNs verdenserklæring om menneskerettigheter, og vi forholder oss til FNs tusenårsmål 2000 - 2015 i vårt engasjement.

Vi har valgt et menneskerettighetsperspektiv for våre turer. Dette har mange årsaker, blant annet at menneskerettighetene ble til på bakgrunn av hendelsene under andre verdenskrig. Menneskerettighetene er derfor et godt pedagogisk redskap for å få elevene som er på tur med oss til å reflektere over hendelser i dag, i lys av historien.

Om oss
Sitemap

Personvern

Personvern og cookies.
Les om våre retningslinjer for cookies

Kontakt

Telefon:
(+47) 3715 3900 / 952 38 199

Epost:
kontor@aktive-fredsreiser.no

Postadresse:
Postboks 19 N- 4951 Risør

Besøks adresse:
Fredshuset, Kranveien 4B, 4950 Risør Norge
Foretaksnummer: 984 660 030
1998 -2024 © AKTIVE FREDSREISER - TRAVEL FOR PEACE