Av Bjørn Egil Olsen

"Det arbeidet dere gjør i Sutukoba og Wuli-distriktet i Gambia er av overodnet betydning for en god utvikling i et av verdens fattigste land. Skolegang og utdannelse er selve grunnlaget for et lands eksistens"

Andreas SteigenOrdene ble uttalt under hovedforedraget på Sutukoba/Gambia kvelden i Fredshuset av rektor for universitetet i Gambia. Rektor Andreas Steigen, som ganske riktig er norsk, hadde mange lovord om det arbeidet som Sutukobas venner og Aktive Fredsreiser driver med i Risør. Steigen holdt et inspirerende og friskt foredrag om sitt møte med universitetet i Gambia og myter som måtte fordrives. Steigen er ansatt for to år og har som oppdrag å få universitetet på fote og anerkjent som et godt universitet i verdensmålestokk. Noe han, med nord-norsk friskhet, mente han var i stand til.

Kr 250.000 fra Aktive Fredsreiser

Men det er en jobb å gjøre, for som han selv sa det. "Jeg trodde jeg kom for å drive et universitet, men må bygge det i stedet" Og det er man i gang med. Med sponsorer og støtte fra mange hold iverden, blant annet med støtte på kr 250 000,- fra Aktive Fredsreiser øremerket en digital avdeling, er rektor rimelig sikker på å klare det.
Mannen er og antagelig den eneste rektor iverden med direktekontakt med presidenten i landet, og vet å bruke den.

Kjøpte murstein

Over 50 mennesker var i Fredshuset denne fredagskvelden, og det ble etterpå servert gambisk gryte. I tillegg kjøpte de fremmøtte murstein til universitetet for over kr 6000,

Ble du nyskjerrig?

Følg med i bygge prosessen les mer Aktive Fredsreiser bygger Fredshus i Gambia

Aktive Fredsreiser

Aktive Fredsreiser baserer sin ideologi på FNs verdenserklæring om menneskerettigheter, og vi forholder oss til FNs tusenårsmål 2000 - 2015 i vårt engasjement.

Vi har valgt et menneskerettighetsperspektiv for våre turer. Dette har mange årsaker, blant annet at menneskerettighetene ble til på bakgrunn av hendelsene under andre verdenskrig. Menneskerettighetene er derfor et godt pedagogisk redskap for å få elevene som er på tur med oss til å reflektere over hendelser i dag, i lys av historien.

Om oss
Sitemap

Personvern

Personvern og cookies.
Les om våre retningslinjer for cookies

Kontakt

Telefon:
(+47) 3715 3900 / 952 38 199

Epost:
kontor@aktive-fredsreiser.no

Postadresse:
Postboks 19 N- 4951 Risør

Besøks adresse:
Fredshuset, Kranveien 4B, 4950 Risør Norge
Foretaksnummer: 984 660 030
1998 -2023 © AKTIVE FREDSREISER - TRAVEL FOR PEACE