Klær til Polen

Gjennom året fungerer Fredshuset som oppbevaringsplass for klær som folk i nærmiljøet har funnet det for godt å kaste. Særlig vår og høst merkes det at folk rydder i skuffer og skap, og når Risør Ungdomsskole dro på tur 14. september i år hadde de med seg 42 svarte sekker med klær til Polen.

Helga Arntzen, daglig leder i Aktive Fredsreiser, forteller at det spesielle med å sende klær til Polen med bussreisene til Aktive Fredsreiser er at det blir helt kostnadsfritt, i og med at man ikke trenger å betale frakt.

Klær til PolenBussene er jo fulle av mennesker, spesielt nå i høysesongen, men elevene har fått beskjed om å ikke ta med seg så mye på tur, slik at det er plass til å ta med seg tilbake det som deltakerne eventuelt handler underveis.

Det er derfor god plass til å ta med klærne på vei sørover.
Klærne som samles inn ved Fredshuset kontinuerlig gjennom året, leveres i all hovedsak til Centrum Dialogu i nærheten av konsentrasjonsleiren Auschwitz i Polen. Centrum Dialogu drives av en katolsk menighet som igjen distribuerer klærne til de som trenger det mest.

Tidligere har Aktive Fredsreiser også tatt med seg klær på den årlige temareisen til Gambia. Det har nemlig lykkes Helga å overtale flyselskapene til å ta med seg disse kiloene kostnadsfritt. Allikevel er det straks mer arbeid forbundet med denne formen for distribusjon, enn det er å putte posene med klær i Aktive Fredsreisers egne busser, som allikevel kjører fra Risør. 

Det opplyses om at det hele året er mulig å levere klær til Fredshuset. 

Aktive Fredsreiser

Aktive Fredsreiser baserer sin ideologi på FNs verdenserklæring om menneskerettigheter, og vi forholder oss til FNs tusenårsmål 2000 - 2015 i vårt engasjement.

Vi har valgt et menneskerettighetsperspektiv for våre turer. Dette har mange årsaker, blant annet at menneskerettighetene ble til på bakgrunn av hendelsene under andre verdenskrig. Menneskerettighetene er derfor et godt pedagogisk redskap for å få elevene som er på tur med oss til å reflektere over hendelser i dag, i lys av historien.

Om oss
Sitemap

Personvern

Personvern og cookies.
Les om våre retningslinjer for cookies

Kontakt

Telefon:
(+47) 3715 3900 / 952 38 199

Epost:
kontor@aktive-fredsreiser.no

Postadresse:
Postboks 19 N- 4951 Risør

Besøks adresse:
Fredshuset, Kranveien 4B, 4950 Risør Norge
Foretaksnummer: 984 660 030
1998 -2023 © AKTIVE FREDSREISER - TRAVEL FOR PEACE