Storm i Skagerak

Storm i Skagerak

Søndag morgen 4. oktober 2009 var intet mindre enn fem busser fra Aktive Fredsreiser på tur med SuperSpeed Color Line til Hirtshals. Det skulle bli en tur mange av dem sent vil glemme. Det blåste opp til storm i Skagerrak og etter 12 timer var båten tilbake i Norge uten å ha vært i land i Danmark.

Dette er så langt fra en drømmesituasjon som en turoperatør kan ønske seg. Derfor er det så hyggelig å høre fra reiseledere og bussjåfører, at turdeltakerne er positive og løsningsorienterte.

220 elever fra Håvåsen og Vormedal skole var med på ferden, og i lydklippet forteller en av de foresatte, Helge Bertilsen, om elever som forstod alvoret i situasjonen og som var en svært positiv gjeng: 

Vi har ikke hørt en negativ kommentar og alle har tatt det med godt mot, forteller Helge og fortsetter; værgudene var imot oss men alle andre var med oss.

Aktive Fredsreiser

Aktive Fredsreiser baserer sin ideologi på FNs verdenserklæring om menneskerettigheter, og vi forholder oss til FNs tusenårsmål 2000 - 2015 i vårt engasjement.

Vi har valgt et menneskerettighetsperspektiv for våre turer. Dette har mange årsaker, blant annet at menneskerettighetene ble til på bakgrunn av hendelsene under andre verdenskrig. Menneskerettighetene er derfor et godt pedagogisk redskap for å få elevene som er på tur med oss til å reflektere over hendelser i dag, i lys av historien.

Om oss
Sitemap

Personvern

Personvern og cookies.
Les om våre retningslinjer for cookies

Kontakt

Telefon:
(+47) 3715 3900 / 952 38 199

Epost:
kontor@aktive-fredsreiser.no

Postadresse:
Postboks 19 N- 4951 Risør

Besøks adresse:
Fredshuset, Kranveien 4B, 4950 Risør Norge
Foretaksnummer: 984 660 030
1998 -2023 © AKTIVE FREDSREISER - TRAVEL FOR PEACE