Fred = fremtid

- Fred opprettholdes ikke gjennom makt, bare gjennom forståelse, sa Albert Einstein. Gjennom historien har vi sett mange eksempler på at Einstein hadde rett.  Utdannede, opplyste ungdom skaper grobunn for fred, sikkerhet og bærekraftig utvikling.

FN's fredslogo
Logoen/bilde fra FN's sider

Tirsdag 21. september markeres den internasjonale fredsdagen.  I år er temaet ungdom for fred og utvikling, og slagordet er fred =fremtid. FNs generalsekretær Ban Ki-moon oppfordrer ungdom over hele verden til å engasjere seg ved å dele sine erfaringer og fortelle verden hva de gjør for å fremme fred og utvikling. Hva gjør DU for fred? På denne facebooksiden kan du dele dine erfaringer, foto og vidoer.

Støtter undervisning i Gambia

Fredshuset i GambiaDette året har elever som har reist med våre busser støttet utdanning i Gambia gjennom å donere mynter de har til overs. Pengene går til bygging av et fredshus som blant annet skal inneholde to datarom, fredsutstilling og klasserom.
Frem til nå har ikke Universitet i Gambia eid egne lokaler, de har kun leid. I tillegg er bygningene spredt over store områder slik at det blir lang reisetid for studentene. Siden 2006 har vi samarbeidet med Universitetet i Gambia om å bygge et hus i tilknytning til universitetet. Pengene fra skoleelevene som reiser med oss er et viktig bidrag til å fullføre byggingen av dette huset.

Aktive Fredsreiser

Aktive Fredsreiser baserer sin ideologi på FNs verdenserklæring om menneskerettigheter, og vi forholder oss til FNs tusenårsmål 2000 - 2015 i vårt engasjement.

Vi har valgt et menneskerettighetsperspektiv for våre turer. Dette har mange årsaker, blant annet at menneskerettighetene ble til på bakgrunn av hendelsene under andre verdenskrig. Menneskerettighetene er derfor et godt pedagogisk redskap for å få elevene som er på tur med oss til å reflektere over hendelser i dag, i lys av historien.

Om oss
Sitemap

Personvern

Personvern og cookies.
Les om våre retningslinjer for cookies

Kontakt

Telefon:
(+47) 3715 3900 / 952 38 199

Epost:
kontor@aktive-fredsreiser.no

Postadresse:
Postboks 19 N- 4951 Risør

Besøks adresse:
Fredshuset, Kranveien 4B, 4950 Risør Norge
Foretaksnummer: 984 660 030
1998 -2023 © AKTIVE FREDSREISER - TRAVEL FOR PEACE