Elevkonsert

Året 2011 har Risør u-skole vært engasjert i Sutokoba/Gambia i 20 år. I løpet av disse 20 årene har skolen overslagsvis gitt 300 elever mulighet til å få seg en utdannelse. 7. desember klokken 19.00 holder nåværende og tidligere elever førjulskonsert i Risør kirke.

Skolebarn

Til sammen er det  samlet inn rundt 750 000 kroner. Pengene har blitt formidlet gjennom vennskapsforeningen Sutukobas Venner, og har i sin helhet gått til skolebarn og studenter først i Sutukoba senere i et mer utvidet omfang i Wulidistriktet innerst i Gambia.

Vi er ikke så lite stolte av denne innsatsen, og våre elever har gjennom årene, gjort en formidabel jobb. Flere av våre elever har i tillegg fått være med til Gambia og sett hvordan pengene fordeles og hvordan elevene i Gambia har tatt i mot hjelpen, sier lærer ved Risør ungdomsskole Bjørn E. Olsen og legger til:

Vi lærere som har administrert dette, føler at vi har satt solidaritet og internasjonalt hjelpearbeid på dagsordenen, og gjort skolen vår mer åpen for andre kulturer, og i en verden der mennesker stadig blir mer selvopptatte er vi ganske stolte av det.

Solidaritetskonsert i Risør Kirke

Risør Kirke

I samarbeid med elevrådet ved Risør u-skole og Kulturforum arrangeres det konsert der inntektene uavkortet går til skolens engasjement i Gambia.

Billetter for voksne koster kr 100,- og for skoleelever er prisen kr 50,-.

Billetter kan bestilles på tlf. 93441390 og blir lev. (i semtrumsområdet) Restbilletter selges ved inngangen.

Gå inn i julen med en stemningsfull opplevelse i Risør kirke for et godt formål.

Aktive Fredsreiser

Aktive Fredsreiser baserer sin ideologi på FNs verdenserklæring om menneskerettigheter, og vi forholder oss til FNs tusenårsmål 2000 - 2015 i vårt engasjement.

Vi har valgt et menneskerettighetsperspektiv for våre turer. Dette har mange årsaker, blant annet at menneskerettighetene ble til på bakgrunn av hendelsene under andre verdenskrig. Menneskerettighetene er derfor et godt pedagogisk redskap for å få elevene som er på tur med oss til å reflektere over hendelser i dag, i lys av historien.

Om oss
Sitemap

Personvern

Personvern og cookies.
Les om våre retningslinjer for cookies

Kontakt

Telefon:
(+47) 3715 3900 / 952 38 199

Epost:
kontor@aktive-fredsreiser.no

Postadresse:
Postboks 19 N- 4951 Risør

Besøks adresse:
Fredshuset, Kranveien 4B, 4950 Risør Norge
Foretaksnummer: 984 660 030
1998 -2023 © AKTIVE FREDSREISER - TRAVEL FOR PEACE