Menneskerettighetsdagen

FNs internasjonale menneskerettighetsdag markeres over hele verden  10. desember. Samme dato deles Nobels Fredspris ut til tre kvinner som alle på sitt vis har bidratt til fred, demokratisering og forsoning. Lørdag klokken 12.30 markeres dagen med nedleggelse av stein i Fredsparken i Risør.  Elever fra Risør Ungdomsskole holder appell.

Ellen Hohnson Sirleaf, Leymah Gboewee og Tawakkul Karman

I Fredsparken ligger det en stein for enhver vinner av Nobels Fredspris og det har allerede blitt en tradisjon at samme dag som prisen overrekkes i Oslo, legges en ny stein i Fredsparken. I år bærer denne steinen Ellen Johnson Sirleaf, Leymah Gbowee og Tawakkul Karman navn. Etter markeringen blir utdelingen av Nobels Fredspris vist på storskjerm på Fredshuset, i tillegg blir det enkel servering.

Historisk dato

Den 10. desember 1948 ble FNs Verdenserklæring om menneskerettigheter vedtatt. I dag er denne erklæringen verdens mest oversatte dokument. Ved å markere  dagen ønsker FN å sette fokus på menneskers ulike rettigheter, og belyse brudd på menneskerettighetene.

Aktive Fredsreiser

Aktive Fredsreiser baserer sin ideologi på FNs verdenserklæring om menneskerettigheter, og vi forholder oss til FNs tusenårsmål 2000 - 2015 i vårt engasjement.

Vi har valgt et menneskerettighetsperspektiv for våre turer. Dette har mange årsaker, blant annet at menneskerettighetene ble til på bakgrunn av hendelsene under andre verdenskrig. Menneskerettighetene er derfor et godt pedagogisk redskap for å få elevene som er på tur med oss til å reflektere over hendelser i dag, i lys av historien.

Om oss
Sitemap

Personvern

Personvern og cookies.
Les om våre retningslinjer for cookies

Kontakt

Telefon:
(+47) 3715 3900 / 952 38 199

Epost:
kontor@aktive-fredsreiser.no

Postadresse:
Postboks 19 N- 4951 Risør

Besøks adresse:
Fredshuset, Kranveien 4B, 4950 Risør Norge
Foretaksnummer: 984 660 030
1998 -2023 © AKTIVE FREDSREISER - TRAVEL FOR PEACE