Solidaritetskonsert med tysk ungdomsorkester

Torsdag 11. august klokken 18.00 spiller Das Albert-Magnus-Gymnasiums Kammerorkester på Landeskogen Peace Center i Grendi. Den samme konserten spilles på Fredshuset i Risør fredag 12. august klokken 19.00. Konserten er gratis, men det blir anledning til å gi en gave til de sultrammede i Somalia.

Solidaritetskonsert

Tre år med tørke har ført til en humanitær krise, og situasjonen blir stadig mer alvorlig. Aktive Fredsreiser og Landeskogen Peace Center vil med denne konserten samle inn penger til de sultrammede.

Mozart, Händel og Prokofiev

Like ved delstatshovedstaden Saarbrucken i Tyskland ligger byen St. Ingbert med 30000 innbyggere. Byens mest kjente videregående skole Das Albertus-Magnus Gymnasium har i tillegg til studier i språk og naturvitenskaplige fag også et kammerorkester. Orkesteret ble stiftet i 2008, og har allerede vært to ganger på turne på Sørlandet. Gruppen består av elever fra 10 til 18 år, samt noen tidligere elever. Orkesteret spiller fra den klassiske "katalogen". Denne gangen har de med seg W.A Mozarts livlige og vakre "Eine kleine Nachtmusik", Leopold Mozarts underfundige "Barnesymfoni", Händels "Wassermusik" og det underholdende, iørefallende og programmusikalske «Peter og ulven» av Prokofiev i bagasjen. 

Das Albert-Magnus-Gymnasiums Kammerorkester spiller med innlevelse og dyktighet, og er en fryd å oppleve.

Aktive Fredsreiser

Aktive Fredsreiser baserer sin ideologi på FNs verdenserklæring om menneskerettigheter, og vi forholder oss til FNs tusenårsmål 2000 - 2015 i vårt engasjement.

Vi har valgt et menneskerettighetsperspektiv for våre turer. Dette har mange årsaker, blant annet at menneskerettighetene ble til på bakgrunn av hendelsene under andre verdenskrig. Menneskerettighetene er derfor et godt pedagogisk redskap for å få elevene som er på tur med oss til å reflektere over hendelser i dag, i lys av historien.

Om oss
Sitemap

Personvern

Personvern og cookies.
Les om våre retningslinjer for cookies

Kontakt

Telefon:
(+47) 3715 3900 / 952 38 199

Epost:
kontor@aktive-fredsreiser.no

Postadresse:
Postboks 19 N- 4951 Risør

Besøks adresse:
Fredshuset, Kranveien 4B, 4950 Risør Norge
Foretaksnummer: 984 660 030
1998 -2023 © AKTIVE FREDSREISER - TRAVEL FOR PEACE