Studentenes Fredspris 2011

18. februar deles Studentenes Fredspris ut på den Internasjonale Studentfestivalen i Trondheim (ISFiT). Prisen går til Duško Kostić (34 år) fra Kroatia for sitt imponerende grasrotarbeid for romfolkets rettigheter og deltakelse. Kostic er selv av romfolket, og er første europeiske student som mottar prisen.

Logo Studentenes fredspris
Bilde: logo Studentenes fredspris

- Duško Kostić oppnår imponerende resultater ved å bruke utdanning og opplysningsarbeid for å bygge selvtillit, muligheter og forståelse for sitt folk på lokalt nivå. Han er en særdeles verdig vinner av Studentenes Fredspris, og gjør en uvurderlig jobb i å rive ned fordommer mot et av Europas mest stigmatiserte folkeslag. Her har vi alle noe å lære, sier Anne Karine Nymoen (Norsk Studentorganisasjon, NSO) og Runar Myrnes Balto (Studentenes og Akademikernes Internasjonale Hjelpefond, SAIH).

NSO og SAIH påpeker at Norge og andre europeiske land må ta på alvor at romfolket ofte faller utenfor i samfunnet, og arbeide for inkludering, særlig i utdanningssystemet. Arbeidet Duško Kostićgjør opp mot skoler i lokalmiljøet er et strålende eksempel på hvordan dette kan gjøres i praksis.

Besøker seks norske byer

I løpet av tre uker vil Duško Kostić besøke seks norske byer for å fortelle mer om sitt arbeid. Byene han vil besøke er Oslo, Trondheim, Bergen, Stavanger, Lillehammer og Tromsø.

Studentenes Fredspris deles ut annet hvert år til en student eller studentorganisasjon som har bidratt særlig til fred, demokrati og menneskerettigheter. Prisen gis på vegne av alle studenter i Norge, og administreres av Sekretariatet for Studentenes Fredspris i Trondheim.

Aktive Fredsreiser

Aktive Fredsreiser baserer sin ideologi på FNs verdenserklæring om menneskerettigheter, og vi forholder oss til FNs tusenårsmål 2000 - 2015 i vårt engasjement.

Vi har valgt et menneskerettighetsperspektiv for våre turer. Dette har mange årsaker, blant annet at menneskerettighetene ble til på bakgrunn av hendelsene under andre verdenskrig. Menneskerettighetene er derfor et godt pedagogisk redskap for å få elevene som er på tur med oss til å reflektere over hendelser i dag, i lys av historien.

Om oss
Sitemap

Personvern

Personvern og cookies.
Les om våre retningslinjer for cookies

Kontakt

Telefon:
(+47) 3715 3900 / 952 38 199

Epost:
kontor@aktive-fredsreiser.no

Postadresse:
Postboks 19 N- 4951 Risør

Besøks adresse:
Fredshuset, Kranveien 4B, 4950 Risør Norge
Foretaksnummer: 984 660 030
1998 -2023 © AKTIVE FREDSREISER - TRAVEL FOR PEACE