Verdig minnemarkering i Fredsparken

Aktive Fredsreiser og Risør kommune inviterte sammen til minnemarkering i Fredsparken etter tragediene på Utøya og i Oslo sentrum. Fredsparken var full av folk som hørte appeller og sang, la ned blomster og tente lys til minne om de omkomne i terrorhandlingene.

Roser

- Vi er her i dag for å minnes falne kamerater. Kamerater som betydde så mye for oss. De skulle representere fremtidens Norge. Nå er de ikke her lenger, de er borte. Men det de trodde på, har kun blitt sterkere. De trodde på toleranse og antirasisme, de trodde på et bedre samfunn. Og den troen, den fortsetter enda sterkere enn noensinne, sa aktiv AUF-medlem Simen Aukland fra Risør. Han fortsette:

- Vi skal fortsette å spre våre budskap og politiske ideer. Vi skal fortsette å påvirke samfunnet vårt og bygge verdens beste land og ikke minst: Vi skal fortsatt dra på sommerleir til Utøya. Slik vil vi hedre våre døde kamerater, sa Simen.

Teksten fortsetter under bildene

WordPress plugin

Menneskers muligheter

- Aktive Fredsreiser arbeider for fred og menneskerettigheter med utgangspunkt i hvor mye helt vanlige mennesker kan utrette i en komplisert verden. Hver enkelt av oss kan få til så enormt mye, bare vi har vilje, styrke og besluttsomhet. De grusomme og tragiske hendelsene i Oslo sentrum, og spesielt på Utøya, viser hvor sant dette er. Ungdom og mange andre har vist heltemot og fantastisk medmenneskelighet. Dessverre er visjonen om menneskers muligheter også sann for dem som vil drepe og ødelegge på de grusomste måter, sa Per Kr. Lunden i sin appell. Han overbrakte også kondolanser fra landsbyen Sutokoba i Gambia.

Kondolanser fra Sutukoba

- Store deler av det internasjonale samfunn stiller seg solidariske med Norge og deler vår sorg. Mange i Risør har fått bekymrede meldinger fra venner i utlandet som spør om vi er i god behold og kondolerer til en hel nasjon. Fra våre spesielle venner i landsbyen Sutukoba i det indre Gambia har landsbyledelsen sendt melding til Risør og hele den norske folk via Aktive Fredsreiser. De deler vår sorg. Det føles godt at våre venner, som i Sutukoba, er trofaste og står sammen med oss i vanskelige tider, sa Lunden.

En kjede av mennesker

Også stortingsrepresentant Freddy de Ruiter fortalte om sjokket og sorgen. Han har selv som ungdomspolitiker vært på Utøya 12 somre og føler nært tilknytning til kraften og entusiasmen som har preget AUF.  Freddy oppfordret alle til å ta hverandre i hendene og minnes oftere etter terrorhandlingene. Det ble en lang kjede av mennesker gjennom hele fredsparken.

Minnestunden ble åpnet og ledet av ordfører Knut Henning Thygesen som formante om hvor viktig er å stå i mot den grusomme angrepet mot hele det norske demokratiet.  Ole Paus sang "Mitt lille land" og nasjonalsangen og Rune Hansen sang og spilte blant annet "Barn av regnbuen".

De frammøtte la ned blomster og tente lys ved fredsfontenen og det var lang kø for å signere i kommunens kondolanseprotokoll.

Aktive Fredsreiser

Aktive Fredsreiser baserer sin ideologi på FNs verdenserklæring om menneskerettigheter, og vi forholder oss til FNs tusenårsmål 2000 - 2015 i vårt engasjement.

Vi har valgt et menneskerettighetsperspektiv for våre turer. Dette har mange årsaker, blant annet at menneskerettighetene ble til på bakgrunn av hendelsene under andre verdenskrig. Menneskerettighetene er derfor et godt pedagogisk redskap for å få elevene som er på tur med oss til å reflektere over hendelser i dag, i lys av historien.

Om oss
Sitemap

Personvern

Personvern og cookies.
Les om våre retningslinjer for cookies

Kontakt

Telefon:
(+47) 3715 3900 / 952 38 199

Epost:
kontor@aktive-fredsreiser.no

Postadresse:
Postboks 19 N- 4951 Risør

Besøks adresse:
Fredshuset, Kranveien 4B, 4950 Risør Norge
Foretaksnummer: 984 660 030
1998 -2023 © AKTIVE FREDSREISER - TRAVEL FOR PEACE