Bananer i lange baner

Bananplanting

I en parsell på risfeltet Aktive Fredsreiser utvikler sammen med den gambiske regjeringen, dyrkes det nå bananer.

Ris gir omtrent tre ganger så mye energi som banan, men i det hungersnødrammede området i Afrika er bananer et viktig kosttilskudd det tar relativt kort tid å produsere. Tiden det tar fra bananplantene blomstrer til modne bananer kan høstes er cirka tre måneder. Risproduksjon tar dobbelt så lang tid.

Aktive Fredsreiser samarbeider nå med lokalbefolkningen om å grave nye vanningskanaler til bananparsellen. I løpet av de neste to ukene vil også en delegasjon fra Aktive Fredsreiser besøke risfeltet.

Risfeltet ligger like ved Gambiaelva og vannet herfra er avgjørende. For at feltet ikke skal tørke ut eller oversvømmes er det installert solcelledrevne pumpeanordninger. Jorda på risfeltet er så verdifull at den kunne brødfø hele landet om det var økonomi til å utvikle hele feltet. Dette gjør også området ideelt for bananproduksjon.

Aktive Fredsreiser

Aktive Fredsreiser baserer sin ideologi på FNs verdenserklæring om menneskerettigheter, og vi forholder oss til FNs tusenårsmål 2000 - 2015 i vårt engasjement.

Vi har valgt et menneskerettighetsperspektiv for våre turer. Dette har mange årsaker, blant annet at menneskerettighetene ble til på bakgrunn av hendelsene under andre verdenskrig. Menneskerettighetene er derfor et godt pedagogisk redskap for å få elevene som er på tur med oss til å reflektere over hendelser i dag, i lys av historien.

Om oss
Sitemap

Personvern

Personvern og cookies.
Les om våre retningslinjer for cookies

Kontakt

Telefon:
(+47) 3715 3900 / 952 38 199

Epost:
kontor@aktive-fredsreiser.no

Postadresse:
Postboks 19 N- 4951 Risør

Besøks adresse:
Fredshuset, Kranveien 4B, 4950 Risør Norge
Foretaksnummer: 984 660 030
1998 -2023 © AKTIVE FREDSREISER - TRAVEL FOR PEACE