Et liv med forsoning

Helga på Landeskogen

Helga Arntzen er hovedpersonen i et av programmene i NRKs livssynsserie "Underveis". Produksjonsselskapet Sanden Media har over lengre tid fulgt Helga og intervjuet henne om engasjementet for fred og forsoning, og om hvordan dette har påvirket livet hennes. Resultatet vises på NRK2 onsdag 25. april klokken 19.45.

Forsoning har vært en rød tråd gjennom hele Helgas liv, ikke minst i arbeidet med skoleturene til Tyskland og Polen, men også personlig. I programmet forteller Helga om prosessen hun gikk gjennom for å kunne tilgi foreldrene sine etter en tøff oppvekst med omsorgssvikt.

- Selv om ingen bad om tilgivelse er jeg glad at jeg klarte å tilgi og ikke hate. Man må legge ting bak seg for å kunne gå videre, sier Helga.

Helgas vanskelige barndom har ikke hindret henne i å sette store mål. Landeskogen Peace Center i Bygland, med en gulvflate på 5000 kvadratmeter, er hennes nyeste prosjekt. De mange rommene på senteret skal inneholde utstillinger om freds- og forsoningsprosesser i verden

- Jeg er opptatt av å bruke de vonde erfaringene til noe konstruktivt. Mitt motto er: "Viljen til å ville, skaper evnen til å kunne", forteller hun i programmet.

Aktive Fredsreiser

Aktive Fredsreiser baserer sin ideologi på FNs verdenserklæring om menneskerettigheter, og vi forholder oss til FNs tusenårsmål 2000 - 2015 i vårt engasjement.

Vi har valgt et menneskerettighetsperspektiv for våre turer. Dette har mange årsaker, blant annet at menneskerettighetene ble til på bakgrunn av hendelsene under andre verdenskrig. Menneskerettighetene er derfor et godt pedagogisk redskap for å få elevene som er på tur med oss til å reflektere over hendelser i dag, i lys av historien.

Om oss
Sitemap

Personvern

Personvern og cookies.
Les om våre retningslinjer for cookies

Kontakt

Telefon:
(+47) 3715 3900 / 952 38 199

Epost:
kontor@aktive-fredsreiser.no

Postadresse:
Postboks 19 N- 4951 Risør

Besøks adresse:
Fredshuset, Kranveien 4B, 4950 Risør Norge
Foretaksnummer: 984 660 030
1998 -2023 © AKTIVE FREDSREISER - TRAVEL FOR PEACE