Ettårsmarkering av 22. juli

Ett år er gått siden terroren rammet Norge. 22. juli minnes vi ofrene for angrepene på Utøya og i Oslo. Vi minner også om betydningen av felleskap, demokrati og respekten for menneskeverdet.

Roser

Søndag arrangerer Aktive Fredsreiser og Risør kommune en minnemarkering i bakgården på Fredshuset med sang, diktlesing og appeller ved varaordfører Knut Henning Thygesenen og en representant fra ungdommen. Dersom det blir regn blir markeringen flyttet til 3. etasje på Fredshuset. Før minnemarkeringen er det gudstjeneste i Risør kirke med lystenning og rom for ettertanke. Kirken holder åpent til 15.30.

Søndag kan alle som er i Risør få anledning til å minnes ofrene for udåden 22. juli ved å legge ned blomster ved fontenen i Fredsparken utover hele dagen. De mange blomstene som ble lagt ved fontenen under fjorårets markering er i dag gjødsel for blomstene der.

- Det er et fint symbol for det nye livet og alt det vakre som vi ønsker skal erstatte terroristens tanker og handlinger, sier varaordfører Knut Henning Thygesen. Han minnes den fine og verdige markeringen i Risør i fjor, og han håper mange møter opp på søndag.

- Det blir en tid for ettertanke og sorg, men også en tid for å tenke framover og på det gode som folket alltid mobiliserer når slike fryktelige hendelser vekker oss.

Nå håper vi mange tar med en blomst eller bukett og gjerne skriver en hilsen og legger ned ved fontenen midt i fredsparken, sier han.

Program:

Kl. 11.00 Gudstjeneste i Risør kirke v/ Robert Knudsen og Jorunn Myre.

Kl. 12.30 Minnemarkering i bakgården på Fredshuset.

- Velkommen ved varaordfører Knut Henning Thygesen

- Dikt

- Allsang : I natt jag drømde

- Sang: Sometimes I feel like a motherless child

- Appell

- Dikt

- Sang : Blå salme

- Avslutning. Allsang: Til ungdommen.

Tangenter: Jorunn Myre

Sang : Oddvar Hummelvoll

Aktive Fredsreiser

Aktive Fredsreiser baserer sin ideologi på FNs verdenserklæring om menneskerettigheter, og vi forholder oss til FNs tusenårsmål 2000 - 2015 i vårt engasjement.

Vi har valgt et menneskerettighetsperspektiv for våre turer. Dette har mange årsaker, blant annet at menneskerettighetene ble til på bakgrunn av hendelsene under andre verdenskrig. Menneskerettighetene er derfor et godt pedagogisk redskap for å få elevene som er på tur med oss til å reflektere over hendelser i dag, i lys av historien.

Om oss
Sitemap

Personvern

Personvern og cookies.
Les om våre retningslinjer for cookies

Kontakt

Telefon:
(+47) 3715 3900 / 952 38 199

Epost:
kontor@aktive-fredsreiser.no

Postadresse:
Postboks 19 N- 4951 Risør

Besøks adresse:
Fredshuset, Kranveien 4B, 4950 Risør Norge
Foretaksnummer: 984 660 030
1998 -2023 © AKTIVE FREDSREISER - TRAVEL FOR PEACE