Holocaustdagen 2012

27. januar er datoen for frigivelsen av fangene i konsentrasjonsleiren Auschwitz, og er erklært som den Internasjonale minnedagen om ofrene for Holocaust.

Holocaustdagen 2012

Aktive Fredsreiser markerer dagen kl 12:00 på Fredshuset med innlegg av elever fra Risør ungdomsskole og tale ved filmskaper Karoline Grindaker.

Ordet Holocaust er betegnelsen på det statsledede folkemordet på jøder og andre etniske, religiøse, politiske og seksuelle minoritetsgrupper i Europa og Nord-Afrika som det nazistiske Tyskland gjennomførte fra 1938 til 1945.

Hva kan vi lære av Holocaust?

Karoline Grindaker og Hilde Kjøs

I sin tale vil filmskaper Karoline Grindaker gå inn på hva man kan lære av historien. Som reggissør av dokumentarfilmer er Karoline opptatt av å vise flere sider av fortiden. Hun har også deltatt som reiseleder for Aktive Fredsreiser på flere holdningsskapende tematurer med skoleungdom til Auschwitz.

Sammen med Hilde Kjøs startet Karoline Mica Film i 2004. Sammen har de produsert dokumentarfilmene «Sju kammers» og «Lykkens Grøde». Filmene er vist på NRK og har høstet mye ros og omtale.

I flere år har elever ved Risør ungdomsskole deltatt aktivt på markeringen av Holocaustdagen. I år skal 9. klasse bidra med dikt, sang, musikk og filmklipp. Etter markeringen blir det servering av kaker og kaffe i kafeen på Fredshuset. Aktive Fredsreiser ønsker alle velkommen til å delta på denne viktige markeringen.

Aktive Fredsreiser

Aktive Fredsreiser baserer sin ideologi på FNs verdenserklæring om menneskerettigheter, og vi forholder oss til FNs tusenårsmål 2000 - 2015 i vårt engasjement.

Vi har valgt et menneskerettighetsperspektiv for våre turer. Dette har mange årsaker, blant annet at menneskerettighetene ble til på bakgrunn av hendelsene under andre verdenskrig. Menneskerettighetene er derfor et godt pedagogisk redskap for å få elevene som er på tur med oss til å reflektere over hendelser i dag, i lys av historien.

Om oss
Sitemap

Personvern

Personvern og cookies.
Les om våre retningslinjer for cookies

Kontakt

Telefon:
(+47) 3715 3900 / 952 38 199

Epost:
kontor@aktive-fredsreiser.no

Postadresse:
Postboks 19 N- 4951 Risør

Besøks adresse:
Fredshuset, Kranveien 4B, 4950 Risør Norge
Foretaksnummer: 984 660 030
1998 -2023 © AKTIVE FREDSREISER - TRAVEL FOR PEACE