Fare for hungersnød i Gambia

Rismarka i Sutukoba
Kvinner og barn som vanner på risfeltet i Sutukoba. Sutukoba er en av de få landsbyene som ikke sulter på grunn av hjelp de har mottatt fra Aktive Fredsreiser og Sutukobas Venner. I de andre landsbyene har årets risavling slått feil på grunn av regnet som uteble. Bildet viser risfeltet i Sutukoba 2. april 2012.

Tørken i Sahel-regionen har rammet rundt 15 millioner mennesker, og man frykter en ny stor sultkatastrofe. Gambia, som ligger i ytterkant av dette området, er også rammet av tørke og feilslåtte avlinger.

Det er regnet ut at mer enn 40 prosent av befolkningen er påvirket av vann- og matmangel, og at situasjonen vil tilspisse seg ytterligere. Sutukobas Venner og Aktive Fredsreiser ønsker å bidra til å forebygge en sultkrise gjennom å sende ris-sekker til Wuli-distriktet i Gambia. For å gjennomføre dette trenger vi din hjelp.

Sutukobas Venner har i flere år formidlet støtte til fadderbarn i dette distriktet. Den siste tiden har det kommet tilbakemeldinger om matmangel og økte matpriser i regionen. Vi ønsker derfor å starte innsamling av penger til innkjøp av ris-sekker til de som er hardest rammet.
Du kan bidra ved å sette inn penger på konto: 2860.10 21910. Merk bidraget med "ris".

Landsbyen Sutukoba, som ligger i Wuli- distriktet, har klart seg bra sammenlignet med resten av området. I år markerer Sutukobas Venner 30 års jubileum. Siden starten har foreningen vært engasjert i ulike prosjekter i landsbyen, og forebyggende tiltak som hage-og risprosjekt og tilgang til brønner har foreløpig forhindret matmangel. Aktive Fredsreiser har vært med å sponse disse prosjektene, blant annet gjennom innsamling av mynter på skoleturene.

Aktive Fredsreiser

Aktive Fredsreiser baserer sin ideologi på FNs verdenserklæring om menneskerettigheter, og vi forholder oss til FNs tusenårsmål 2000 - 2015 i vårt engasjement.

Vi har valgt et menneskerettighetsperspektiv for våre turer. Dette har mange årsaker, blant annet at menneskerettighetene ble til på bakgrunn av hendelsene under andre verdenskrig. Menneskerettighetene er derfor et godt pedagogisk redskap for å få elevene som er på tur med oss til å reflektere over hendelser i dag, i lys av historien.

Om oss
Sitemap

Personvern

Personvern og cookies.
Les om våre retningslinjer for cookies

Kontakt

Telefon:
(+47) 3715 3900 / 952 38 199

Epost:
kontor@aktive-fredsreiser.no

Postadresse:
Postboks 19 N- 4951 Risør

Besøks adresse:
Fredshuset, Kranveien 4B, 4950 Risør Norge
Foretaksnummer: 984 660 030
1998 -2023 © AKTIVE FREDSREISER - TRAVEL FOR PEACE