Observatør på menneskerettighetskurs i Russland

Deltakere på menneskerettighetskurset

- Det var flott å oppleve studentenes engasjement og interesse for dette viktige temaet, sa direktør i Aktive Fredsreiser, Helga Arntzen, etter å ha deltatt som observatør på kurs i menneskerettigheter og flerkulturell forståelse i Kaliningrad i slutten av mars.

25 journaliststudenter fra Kant- Universitetet deltok på det fem dagers lange kurset som ble arrangert av Stiftelsen Menneskerettighetsakademiet i samarbeid med Høyskolen i Volda.

Helga fulgte kurset i to dager, og er ikke i tvil om at disse kursene gir viktig innsikt.

- Aktive Fredsreiser har støttet flere kurs i regi av Menneskerettighetsakademiet, både for reiseledere og ungdom. Vi er imponert over arbeidet de gjør, og besøket i Kalininggrad har bekreftet dette postitive inntrykket.

Aktive Fredsreiser

Aktive Fredsreiser baserer sin ideologi på FNs verdenserklæring om menneskerettigheter, og vi forholder oss til FNs tusenårsmål 2000 - 2015 i vårt engasjement.

Vi har valgt et menneskerettighetsperspektiv for våre turer. Dette har mange årsaker, blant annet at menneskerettighetene ble til på bakgrunn av hendelsene under andre verdenskrig. Menneskerettighetene er derfor et godt pedagogisk redskap for å få elevene som er på tur med oss til å reflektere over hendelser i dag, i lys av historien.

Om oss
Sitemap

Personvern

Personvern og cookies.
Les om våre retningslinjer for cookies

Kontakt

Telefon:
(+47) 3715 3900 / 952 38 199

Epost:
kontor@aktive-fredsreiser.no

Postadresse:
Postboks 19 N- 4951 Risør

Besøks adresse:
Fredshuset, Kranveien 4B, 4950 Risør Norge
Foretaksnummer: 984 660 030
1998 -2023 © AKTIVE FREDSREISER - TRAVEL FOR PEACE