Prosjekter i Gambia

Aktive Fredsreiser investerer sitt overskudd i freds-og utviklingsarbeid. I Gambia satser vi på landsbyutvikling med landbruk, vanntilførsel, helse og utdanning i tillegg til utvikling av et Fredshus ved kysten. Ved å støtte disse prosjektene ønsker vi å bidra til å oppnå FNs tusenårsmål.

Småmynter fra de som reiser med oss har også vært med å bidra til viktig utvikling. De innsamlede pengene har blant annet gått til utviklingen av et Fredshus tilknyttet Universitetet. Fredshuset vil inneholde to pc- rom, fredsutstilling og klasserom. Tidligere har ikke Universitetet eid egne lokaler, de har kun leid. I tillegg er bygningene spredd over store områder slik at det blir lang reisetid for studentene. Fredshuset/IT-bygget vil styrke studentenes faglige utbytte, men også gjøre studiehverdagen enklere.

Fredshus - IT bygg

Vi har også samlet inn småmynter til et risprosjekt som har mulighet til å brødfø hele Gambia.

I tillegg til bygging av Fredshus og risprojekt er vi engasjert i landsbyutviklingen i Sutukoba og distriktet Wuli. Her er en liten statusoppdatering fra de ulike prosjektene:

Landbruk

Banantrær:
Det er plantet 1 200 banantrær og flere vil bli plantet.

Bananplanter
Bananplanter

Risprosjekt:

Aktive Fredsreiser støtter prosjektet med anskaffelse av ny pumpe og flere solcellepaneler. Tilgangen til solcellepaneler er i tråd med FNs tema for 2012: bærekraftig energitilgang for alle. Tilgang til elektrisitet bidrar til å løfte mennesker ut av fattigdom, og er derfor et sentralt virkemiddel for å oppnå FNs tusenårsmål.

Risfelt
Solceller og pumper

Grønnsakshage:

Aktive Fredsreiser sponser hageprosjektet med sprøytemiddel, og har betalt en del av inngjerdingen til hagen. Hagen i Sutukoba ser nå veldig flott og grønn ut, neste skritt er å restaurere brønnene. Det er 500 kvinner som har hver sin parsell i grønnsakshagen.

Grønnsakshage
Grønnsakshagen til kvinnene i Sutukoba

Utdanning

Lærerbolig i Sutukoba:

Utdanning er nøkkelen til utvikling. Det er ikke nok å bygge skoler, man trenger også gode lærere. Aktive Fredsreiser har blant kjøpt inn solcellepanel og batteri til lærerboligen på barneskolen i Sutukoba fordi vi tror dette gjør skolen til en attraktiv arbeidsplass for dyktige lærere.

Lærerbolig i Sutukoba
Solceller til lærerbolig

Fadderbarn:

år støtter vi over 200 fadderbarn gjennom foreningen Sutukobas Venner som formidler bidrag til elever på barneskolen, og helt opp til universitetsnivå.

Fadderbarn
Fadderbarn

Skoleuniformer til elever på Day Care Center i Sutukoba:

I Gambia er det obligatorisk med skoleuniform, og for mange foreldre er dette en stor utgift. Vi har derfor kjøpt inn stoff slik at foreldrene kan sy uniformene til barna selv.

Klasserom i Day Care Center i Sutukoba

Helse

Malarianett:

Vi har delt ut malarianett til våre fadderbarn i Sutukoba. Hvert år rammes 500 millioner mennesker av malaria, minst 1 million dør av sykdommen. Denne statistikken kan reduseres betydelig ved at man får tilgang til myggnett.

Myggnett til fadderbarna
Myggnett til fadderbarn

Aktive Fredsreiser

Aktive Fredsreiser baserer sin ideologi på FNs verdenserklæring om menneskerettigheter, og vi forholder oss til FNs tusenårsmål 2000 - 2015 i vårt engasjement.

Vi har valgt et menneskerettighetsperspektiv for våre turer. Dette har mange årsaker, blant annet at menneskerettighetene ble til på bakgrunn av hendelsene under andre verdenskrig. Menneskerettighetene er derfor et godt pedagogisk redskap for å få elevene som er på tur med oss til å reflektere over hendelser i dag, i lys av historien.

Om oss
Sitemap

Personvern

Personvern og cookies.
Les om våre retningslinjer for cookies

Kontakt

Telefon:
(+47) 3715 3900 / 952 38 199

Epost:
kontor@aktive-fredsreiser.no

Postadresse:
Postboks 19 N- 4951 Risør

Besøks adresse:
Fredshuset, Kranveien 4B, 4950 Risør Norge
Foretaksnummer: 984 660 030
1998 -2023 © AKTIVE FREDSREISER - TRAVEL FOR PEACE