Tidsvitne kåret til årets polakk i Norge

Aktive Fredsreiser gratulerer Richard Kuran som årets polakk i Norge. Kuran har gjort en stor innsats for å spre kunnskap om Polens historiske erfaringer i Norge, og mottok utmerkelsen i kategorien "fremragende personlighet".

Richard Kuran

Som tidsvitne for Aktive Fredsreiser har Kuran formidlet sine opplevelser fra andre verdenkrig, blant annet fra tiden som straff-fange under harde forhold i Nord-Norge.

Tittelen tildeles årlig fem personer i kategoriene næringsliv, kultur, vitenkap, ung polakk og fremragende personlighet. Målet med tildelingen er å fremheve og vise bragdene til polakker som har utmerket seg hjemme eller i utlandet.

Prisene deles ut av "The Young Polish Norwegian Professionals Association-UCI" i samarbeid med Den polske ambassaden i Norge.

Aktive Fredsreiser

Aktive Fredsreiser baserer sin ideologi på FNs verdenserklæring om menneskerettigheter, og vi forholder oss til FNs tusenårsmål 2000 - 2015 i vårt engasjement.

Vi har valgt et menneskerettighetsperspektiv for våre turer. Dette har mange årsaker, blant annet at menneskerettighetene ble til på bakgrunn av hendelsene under andre verdenskrig. Menneskerettighetene er derfor et godt pedagogisk redskap for å få elevene som er på tur med oss til å reflektere over hendelser i dag, i lys av historien.

Om oss
Sitemap

Personvern

Personvern og cookies.
Les om våre retningslinjer for cookies

Kontakt

Telefon:
(+47) 3715 3900 / 952 38 199

Epost:
kontor@aktive-fredsreiser.no

Postadresse:
Postboks 19 N- 4951 Risør

Besøks adresse:
Fredshuset, Kranveien 4B, 4950 Risør Norge
Foretaksnummer: 984 660 030
1998 -2023 © AKTIVE FREDSREISER - TRAVEL FOR PEACE