Bokomtale "Angitt av mamma"

Aktive Fredsforlag relanserer boka ”Angitt av mamma” høsten 2013. Maria og hennes søskens utrolige historie under andre verdenskrig fortelles av Maria selv, til forfatteren Oddvar Schjølberg. Barndommen i konsentrasjonsleir er et levende minne for Maria.

Maria og hennes søsken levde et ubekymret liv i Østerrike da Hitler innlemmet landet i Det tyske Rike. Siden faren bekjente seg til den jødiske tro, ble tilværelse usikker da nasjonalsosialistene tok makten i landet. Moren ble fullstendig forandret etter at hun innledet et forhold til en mann med tilknytning til SS. Villig ofret hun hele familien -både mann og barn- for sin egen velferds skyld. Ektemannen ble angitt og sendt til Auschwitz, mens barna havnet i barnehjem og siden i leiren Theresienstadt.

Maria forteller nøkternt om en barndom vi får frysninger av å få innsyn i, men også om hvordan en menneskefiendtlig ideologi kan endre mennesker på verst tenkelige måte.

Forfatter Oddvar Schjølberg
Aktive Fredsforlag 2013

Aktive Fredsreiser

Aktive Fredsreiser baserer sin ideologi på FNs verdenserklæring om menneskerettigheter, og vi forholder oss til FNs tusenårsmål 2000 - 2015 i vårt engasjement.

Vi har valgt et menneskerettighetsperspektiv for våre turer. Dette har mange årsaker, blant annet at menneskerettighetene ble til på bakgrunn av hendelsene under andre verdenskrig. Menneskerettighetene er derfor et godt pedagogisk redskap for å få elevene som er på tur med oss til å reflektere over hendelser i dag, i lys av historien.

Om oss
Sitemap

Personvern

Personvern og cookies.
Les om våre retningslinjer for cookies

Kontakt

Telefon:
(+47) 3715 3900 / 952 38 199

Epost:
kontor@aktive-fredsreiser.no

Postadresse:
Postboks 19 N- 4951 Risør

Besøks adresse:
Fredshuset, Kranveien 4B, 4950 Risør Norge
Foretaksnummer: 984 660 030
1998 -2024 © AKTIVE FREDSREISER - TRAVEL FOR PEACE