Innsamlede mynter ble til brønner og solcellepanel

Brønn

Hvert år samler reiselederne våre inn småmynter på bussene på skoleturene. I fjor samlet vi inn hele 215.000 kroner på denne måten, og disse pengene har blitt brukt til å bygge solcellepanel og brønner i landsbyen Brieff, i tillegg til seks brønner tilknyttet en grønnsakshage i landsbyen Sutukoba.

Hele Aktive Fredsreisers overskudd går til freds- og utviklingsarbeid. I Gambia, som er ett av Afrikas minste og fattigste land, har vi prosjekter rettet mot landbruk og utdanning.

I Brieff var solcellepanelene tilknyttet landsbyens vannforsyning stjålet, og landsbyen har i lengre tid vært uten vann. Dette var  en alvorlig situasjon. Takket være pengene samlet inn på bussene kunne vi kjøpe nye solcellepaneler, slik at både folk og dyr i landsbyen nå har rent vann. I tillegg er det bygd tre nye brønner.

I Sutukoba har Aktive Fredsreiser jobbet med et jordbruksprosjekt siden 2003. Målet er å forbedre matproduksjonen slik at innbyggerne både får en høyere og mer stabil inntekt, og at de i større grad blir selvforsynt. I Sutukoba lever hele befolkningen av jordbruk. De dyrker ris, grønnsaker, og frukttrær, men en kort og varierende regntid gjør innhøstingen ustabil og fører ofte til matmangel på høsten. Aktive fredsreisers jordbruksprosjekt går ut på å utvikle et større areal for en mer moderne produksjon av ris og grønnsaker. Dette området gir befolkningen to innhøstinger i året og dermed et mye mer stabilt levebrød.

I tillegg til det store jordbruksområdet er det utviklet en grønnsakshage for 500 av landsbyen kvinner. Denne grønnsakshagen har nå fått seks nye brønner som gjør denne produksjonen mer stabil.

En av de nye brønnene
Den andre brønnen

Aktive Fredsreiser

Aktive Fredsreiser baserer sin ideologi på FNs verdenserklæring om menneskerettigheter, og vi forholder oss til FNs tusenårsmål 2000 - 2015 i vårt engasjement.

Vi har valgt et menneskerettighetsperspektiv for våre turer. Dette har mange årsaker, blant annet at menneskerettighetene ble til på bakgrunn av hendelsene under andre verdenskrig. Menneskerettighetene er derfor et godt pedagogisk redskap for å få elevene som er på tur med oss til å reflektere over hendelser i dag, i lys av historien.

Om oss
Sitemap

Personvern

Personvern og cookies.
Les om våre retningslinjer for cookies

Kontakt

Telefon:
(+47) 3715 3900 / 952 38 199

Epost:
kontor@aktive-fredsreiser.no

Postadresse:
Postboks 19 N- 4951 Risør

Besøks adresse:
Fredshuset, Kranveien 4B, 4950 Risør Norge
Foretaksnummer: 984 660 030
1998 -2023 © AKTIVE FREDSREISER - TRAVEL FOR PEACE