Sigøynernes "Elvis" underholder på jubileet

Tudor Lakatos

Sigøyneren Tudor Lakatos er gjest og vil være en del av underholdningen under lørdagens feiring av Aktive Fredsreisers 15-årsjubileum og utdelingen av Fangenes Testamente.

Lakatos kommer fra byen Somcutamare nord i Romania, og er en landskjent musiker i hjemlandet, hvor han har opptrådt på nasjonal tv og på flere store festivaler. Han omtales som «Romanias Elvis» fordi han har oversatt en rekke av Elvis Presleys sanger til romspråket.

Lakatos tolker også de klassiske sigøynersangene, og opptrer jevnlig i Norge. Han har også vært å se og høre i norske medier ved flere anledninger, blant annet i radioprogrammet Jungeltelegrafen, og i tv-programmet Folk i farta med Alex Rosén.

I 2006 ga Lakatos ut album i samarbeid med The Nightlosers, et av Romanias mest anerkjente band, som også har spilt på Notodden Bluesfestival.

Ved siden av å være musiker, jobber Lakatos som lærer og underviser barn og ungdom i sigøynernes historie og språk på en sigøynerskole i Somcutamare.

Aktive Fredsreiser

Aktive Fredsreiser baserer sin ideologi på FNs verdenserklæring om menneskerettigheter, og vi forholder oss til FNs tusenårsmål 2000 - 2015 i vårt engasjement.

Vi har valgt et menneskerettighetsperspektiv for våre turer. Dette har mange årsaker, blant annet at menneskerettighetene ble til på bakgrunn av hendelsene under andre verdenskrig. Menneskerettighetene er derfor et godt pedagogisk redskap for å få elevene som er på tur med oss til å reflektere over hendelser i dag, i lys av historien.

Om oss
Sitemap

Personvern

Personvern og cookies.
Les om våre retningslinjer for cookies

Kontakt

Telefon:
(+47) 3715 3900 / 952 38 199

Epost:
kontor@aktive-fredsreiser.no

Postadresse:
Postboks 19 N- 4951 Risør

Besøks adresse:
Fredshuset, Kranveien 4B, 4950 Risør Norge
Foretaksnummer: 984 660 030
1998 -2023 © AKTIVE FREDSREISER - TRAVEL FOR PEACE