Sigurd Syversen hedret for sitt engasjement

7. november ble tidsvitne Sigurd Syversen tildelt en egen hederspris "Sonderpreis" fra Falkensee kommune. Han fikk prisen for sitt utrettelige engasjement mot å glemme grusomhetene under andre verdenskrig. Vi gratulerer Sigurd så mye med prisen!

Under andre verdenskrig hadde konsentrasjonsleiren Sachsenhausen en utekommando her. Sigurd Syvertsen kom til Sachsenhausen som politisk fange i mars 1942, og ble deretter sendt til Falkensee hvor han ble satt til tvangsarbeid.

Sigurd Syversen

- Jeg marsjerte inn som Sigurd Syversen og kom ut som fangenummer 61077, forteller han fra tiden som konsentrasjonsleirfange.

Etter krigen har Sigurd gjort et viktig arbeid med å formidle sin historie til norske og tyske skoleelever. I en alder av 93 år er han fortsatt aktiv som tidsvitne.

Aktive Fredsreiser

Aktive Fredsreiser baserer sin ideologi på FNs verdenserklæring om menneskerettigheter, og vi forholder oss til FNs tusenårsmål 2000 - 2015 i vårt engasjement.

Vi har valgt et menneskerettighetsperspektiv for våre turer. Dette har mange årsaker, blant annet at menneskerettighetene ble til på bakgrunn av hendelsene under andre verdenskrig. Menneskerettighetene er derfor et godt pedagogisk redskap for å få elevene som er på tur med oss til å reflektere over hendelser i dag, i lys av historien.

Om oss
Sitemap

Personvern

Personvern og cookies.
Les om våre retningslinjer for cookies

Kontakt

Telefon:
(+47) 3715 3900 / 952 38 199

Epost:
kontor@aktive-fredsreiser.no

Postadresse:
Postboks 19 N- 4951 Risør

Besøks adresse:
Fredshuset, Kranveien 4B, 4950 Risør Norge
Foretaksnummer: 984 660 030
1998 -2023 © AKTIVE FREDSREISER - TRAVEL FOR PEACE