Over 100 elever trommet for fred i Risør 8. mai

Trommer for fred

I år feires 70 år med fred og frihet 8. mai. I Fredsparken i Risør ble dette markert med en kraftig fredsalarm utført av over 100 elever fra Risør ungdomsskole. Lyden fra over 100 trommer fylte både parken og resten av byen. På forhånd hadde elevene fått et lite trommekurs av Safia Abdi Haase

Til høsten skal elevene fra Risør ut med Aktive Fredsreiser på skoletur. Dette var noe som Helga Arntzen tok opp i sin appell:
- I løpet av denne turen vil dere se eksempler på hvor galt det kan gå dersom menneskeverdet ikke respekteres.  Men dere vil også få innblikk i hvilke muligheter man har til å skape en fredeligere fremtid.
Helga avsluttet appellen med følgende oppfordring:
- Gledesdagen 8. mai forplikter oss. Vi må ta vare på demokratiet og friheten, og vi må støtte andre land i sin kamp for demokrati og frihet.

Om trommer for fred

Med utgangspunkt i Landeskogen Peace Center i Bygland og Fredshuset i Risør satte Aktive Fredsreiser i gang «Trommer for Fred» i 2011. Denne aksjonen som ga gjenlyd i flere land i verden. Formålet er å signalisere at dialog må erstatte krig over hele verden.

Helga Arntzen holder apell 8. mai
Helga Artnzen holdt en appell med oppfordring til åivareta demokratiet og friheten

Safia Abdi Haase
Safi Abdi Haase holder trommekurs for 9. klasse ved Risør ungd.skole i Fredsparken

Aktive Fredsreiser

Aktive Fredsreiser baserer sin ideologi på FNs verdenserklæring om menneskerettigheter, og vi forholder oss til FNs tusenårsmål 2000 - 2015 i vårt engasjement.

Vi har valgt et menneskerettighetsperspektiv for våre turer. Dette har mange årsaker, blant annet at menneskerettighetene ble til på bakgrunn av hendelsene under andre verdenskrig. Menneskerettighetene er derfor et godt pedagogisk redskap for å få elevene som er på tur med oss til å reflektere over hendelser i dag, i lys av historien.

Om oss
Sitemap

Personvern

Personvern og cookies.
Les om våre retningslinjer for cookies

Kontakt

Telefon:
(+47) 3715 3900 / 952 38 199

Epost:
kontor@aktive-fredsreiser.no

Postadresse:
Postboks 19 N- 4951 Risør

Besøks adresse:
Fredshuset, Kranveien 4B, 4950 Risør Norge
Foretaksnummer: 984 660 030
1998 -2020 © AKTIVE FREDSREISER - TRAVEL FOR PEACE