Bråte ungdomsskole fikk en spesiell opplevelse

Fotballkamp på kaia i Rostock

Av Thomas Larsen Bergheim, reiseleder

I tiden 27. september til 4. oktober var Bråte Ungdomsskole fra Hemnes  i Akershus på tur med Aktive Fredsreiser til Polen og Tyskland. 58 ungdommer og voksne fikk "full pakke" på en meget vellykket tur med mange inntrykk, slik som intensjonen med turene våre er.

De fikk i tillegg med seg en spesiell opplevelse i forbindelse med flyktningestrømmen til
Europa som foregår nå: Vi måtte vente i to timer på kaia i Rostock på utreisen for å etterleve hviletidsbestemmelsene for sjåføren. Der var det massevis av flyktninger i terminalen, og vår gruppe fikk med egne øyne se at heller ikke alle mennesker  i dag har det godt.
Dette synet gjorde nok inntrykk på oss alle, reiseleder og sjåfør inludert. Det satte i gang tanker og følelser.

Når vi på slutten av turen kom tilbake til Rostock, var det fortsatt mange flyktninger der. Mens vi ventet på at vi kom ombord på ferga, improviserte elevene fra Bråte en fotballkamp med flyktningene. Det ble meget vellykket, for det var full innsats fra alle inolverte og god stemning blant både jenter og gutter fra både Norge og andre deler av verden. Lagene kom godt overens, og det ble tatt mange bilder som sikkert blir tatt vare på. Etter kampen overleverte vi Aktive Fredsreiser T-skjorter til fire av gutta som hadde spilt fotball. De virket svært glade for denne gaven, og de takket høflig for at vi hadde muntret dem opp og brydd oss.

Elevene fra Bråte satte pris på at de fikk med seg denne opplevelsen, som jo absolutt er relevant for våre turers mening og innhold. Det var hyggelig at gruppen kunne bidra med litt moro for mennesker som har måttet forlate sitt hjemland. Også andre folk i området merket seg vårt engasjement og ga positiv tilbakemelding.

T-shirts til flykninger på kaia i Rostock

Aktive Fredsreiser

Aktive Fredsreiser baserer sin ideologi på FNs verdenserklæring om menneskerettigheter, og vi forholder oss til FNs tusenårsmål 2000 - 2015 i vårt engasjement.

Vi har valgt et menneskerettighetsperspektiv for våre turer. Dette har mange årsaker, blant annet at menneskerettighetene ble til på bakgrunn av hendelsene under andre verdenskrig. Menneskerettighetene er derfor et godt pedagogisk redskap for å få elevene som er på tur med oss til å reflektere over hendelser i dag, i lys av historien.

Om oss
Sitemap

Personvern

Personvern og cookies.
Les om våre retningslinjer for cookies

Kontakt

Telefon:
(+47) 3715 3900 / 952 38 199

Epost:
kontor@aktive-fredsreiser.no

Postadresse:
Postboks 19 N- 4951 Risør

Besøks adresse:
Fredshuset, Kranveien 4B, 4950 Risør Norge
Foretaksnummer: 984 660 030
1998 -2020 © AKTIVE FREDSREISER - TRAVEL FOR PEACE