Oppdag hva dere har til felles

Logo Norsk-Tysk Ungdomsforum

Fra 18. og 21. september arrangeres Tysk-Norsk Ungdomsforum i Hamburg. Her møtes 100 norske og tyske ungdommer for å bli kjent med hverandre, for å få kunnskap om hverandres land, og for å knytte vennskapsbånd mellom Norge og Tyskland. Er du mellom 16 og 20 år kan du melde deg på. Søknadsfristen er 31. mai.

Årets tema er «Din frihet. Dine grenser. Ditt valg.». Alt er mulig i dag. Med smarttelefonen kan du bestille mat på nett, lese nyheter og kommunisere over hele verden. WhatsApp, Facebook eller Twitter . Du er online - alltid og overalt, slik at du ikke går glipp av noe. Utallige valgmuligheter står åpne for deg: Hva vil du bli når du blir stor? Hvor vil du bo? Hvilke land vil du reise til? Hvordan utformer du din framtid?

Aldri har du hatt så mange valgalternativer. Men er det egentlig riktig at flere muligheter betyr mer frihet? Eller er det bare en illusjon? Hvordan kan du velge den riktige veien for deg og ta kloke avgjørelser?

Disse spørsmålene og mer kan du være med å diskutere på Tysk-Norsk Ungdomsforum.

Du kan velge mellom tre arbeidsgrupper:
1. Media & standpunkt:  viser deg hvilke medier som setter dagsordenen i Norge og Tyskland, og hvordan du selv kan lage film, skriv på nettet eller for en avis, eller utvikle en kampanje.

2. Språk & kreativitet: kombinerer klare budskap med sterke uttrykksformer. Gruppen lar deg leke med ord og presentere dem på en scene, samt fortelle og diskutere.

3. Sak & scene: utfordrer kreativiteten din for dans, skuespill, sang eller motedesign.

Uansett hva du velger: du lærer av eksperter og ikke minst fra de andre.

Aktive Fredsreiser

Aktive Fredsreiser baserer sin ideologi på FNs verdenserklæring om menneskerettigheter, og vi forholder oss til FNs tusenårsmål 2000 - 2015 i vårt engasjement.

Vi har valgt et menneskerettighetsperspektiv for våre turer. Dette har mange årsaker, blant annet at menneskerettighetene ble til på bakgrunn av hendelsene under andre verdenskrig. Menneskerettighetene er derfor et godt pedagogisk redskap for å få elevene som er på tur med oss til å reflektere over hendelser i dag, i lys av historien.

Om oss
Sitemap

Personvern

Personvern og cookies.
Les om våre retningslinjer for cookies

Kontakt

Telefon:
(+47) 3715 3900 / 952 38 199

Epost:
kontor@aktive-fredsreiser.no

Postadresse:
Postboks 19 N- 4951 Risør

Besøks adresse:
Fredshuset, Kranveien 4B, 4950 Risør Norge
Foretaksnummer: 984 660 030
1998 -2020 © AKTIVE FREDSREISER - TRAVEL FOR PEACE