På besøk hos et tidsvitne

Arne Eilertsen og Maren

Det er ikke tvil om at våre tidsvitners historie gjør inntrykk på elevene som møter dem i Auschwitz.
Hør bare hva Malin sier over tre år etter at hun traff Arne Eilertsen:

Hei, dette er Malin Lima! 
Jeg vet ikke om du husker det eller har fått vite på det, men en fra Arkivet var på besøk på KVS-Lyngdal i vår og da spurte jeg om å få nummeret ditt. Jeg tenkte å kontakte deg til en fremføring jeg skulle ha i historiefaget. Det rakk jeg desverre aldri, men jeg hadde fremføring om deg! Vi skulle ha en fremføring om en person som hadde noe med krigen å gjøre. Jeg har oldeforeldre som levde under krigen, men jeg tenkte på deg med en gang. Du har virkelig satt spor i meg!

En annen ting jeg tenkte å si til deg var at for 3,5 år siden var jeg på tur med Aktive Fredsreiser ned til Polen og Berlin. Da var du tidsvitnet som fortalte din historie for oss. Vil bare si tusen takk for at du velger å reise ned for å fortelle din historie- det har gjort meg, og sannsynligvis mange flere, både interessert i historie og så vil jeg tro det har endret mange! Jeg tok kontakt med deg noen uker senere på mail og jeg tror jeg fortalte deg litt av min historie. Du er utrolig god og jeg må igjen bare takke for alle bøkene jeg fikk tilsendt i posten fra deg. Det setter jeg enda veldig stor pris på at du gjorde!

Til slutt vil jeg bare spørre deg om en ting. For jeg vil veldig gjerne høre mer av din historie, og lurer bare på om du har tid og mulighet til et lite møte en dag i ferien? Det er helt valgfritt, så om du ikke vil eller kan går det fint!

Ellers håper jeg du får en god sommer:)
Mvh Malin

Og som bildet viser – selvsagt tok Arne godt imot Malin i Lillesand i sommer.

 

Aktive Fredsreiser

Aktive Fredsreiser baserer sin ideologi på FNs verdenserklæring om menneskerettigheter, og vi forholder oss til FNs tusenårsmål 2000 - 2015 i vårt engasjement.

Vi har valgt et menneskerettighetsperspektiv for våre turer. Dette har mange årsaker, blant annet at menneskerettighetene ble til på bakgrunn av hendelsene under andre verdenskrig. Menneskerettighetene er derfor et godt pedagogisk redskap for å få elevene som er på tur med oss til å reflektere over hendelser i dag, i lys av historien.

Om oss
Sitemap

Personvern

Personvern og cookies.
Les om våre retningslinjer for cookies

Kontakt

Telefon:
(+47) 3715 3900 / 952 38 199

Epost:
kontor@aktive-fredsreiser.no

Postadresse:
Postboks 19 N- 4951 Risør

Besøks adresse:
Fredshuset, Kranveien 4B, 4950 Risør Norge
Foretaksnummer: 984 660 030
1998 -2024 © AKTIVE FREDSREISER - TRAVEL FOR PEACE