You'll never walk alone

Thoms Larsen Bergheim

Søndag 29. juli kom den triste beskjeden om at vår reiseleder Thomas Larsen Bergheim er død etter lengre tids sykdom. Han ble knapt 60 år gammel. Han var en svært aktiv mann, og med i mange forskjellige lag og foreninger, inntil han i september i fjor fikk diagnostisert en alvorlig sykdom.

Som oberst i Forsvaret har han flyttet rundt i 62 land, og har også blitt benyttet som foredragsholder.
Thomas var en drivkraft og ressursperson blant norske Liverpoolsupportere siden 1970-tallet,og var med på å stifte  Liverpool Football Club Supporters Club Scandinavia. Senere ble han utnevnt til æressupporter i Liverpool FCSC Norway

I flere år var han engasjert i Aktive Fredsreiser. Blant annet på våre turer til Liverpool med tidsvitner, hvor han som reiseleder gjorde en solid innsats med sin store kunnskap. Fra sin militære bakgrunn visste han også at sport er et element som kan skape fred og forsoning mellom mennesker som lever i krig og konflikt.
Som reiseleder på en av våre skoleturer, viste han Football for Peace i praksis, da han improviserte en fotballkamp mellom de norske elevene, og en gruppe flyktninger som ventet på videre transport på kaia i Rostock.

Hans motto var ”You never walk alone”, og han undertegnet alltid sine hilsener med dette – helt til det siste. Og nettopp dette slagordet er noe vi for alltid vil forbinde med Thomas, og ta med oss videre.  Vi lyser fred over en god kollega og venns minne.

Han begraves fra Hamar domkirke fredag 10. august kl. 10:30.

Ansatte og reiseledere i Aktive Fredsreiser

Aktive Fredsreiser

Aktive Fredsreiser baserer sin ideologi på FNs verdenserklæring om menneskerettigheter, og vi forholder oss til FNs tusenårsmål 2000 - 2015 i vårt engasjement.

Vi har valgt et menneskerettighetsperspektiv for våre turer. Dette har mange årsaker, blant annet at menneskerettighetene ble til på bakgrunn av hendelsene under andre verdenskrig. Menneskerettighetene er derfor et godt pedagogisk redskap for å få elevene som er på tur med oss til å reflektere over hendelser i dag, i lys av historien.

Om oss
Sitemap

Personvern

Personvern og cookies.
Les om våre retningslinjer for cookies

Kontakt

Telefon:
(+47) 3715 3900 / 952 38 199

Epost:
kontor@aktive-fredsreiser.no

Postadresse:
Postboks 19 N- 4951 Risør

Besøks adresse:
Fredshuset, Kranveien 4B, 4950 Risør Norge
Foretaksnummer: 984 660 030
1998 -2023 © AKTIVE FREDSREISER - TRAVEL FOR PEACE