Lansering av fanger.no - 8. mai

Landsering av fange.no

8. mai år er det 75 år siden frigjøringen av Norge. Dette markeres med lansering av Norsk digitalt fangearkiv og den søkbare databasen www.fanger.no (ny fane) som etter hvert vil inneholde opplysninger om 44 000 nordmenn som var i fangenskap under 2. verdenskrig. Der er registrert fangenskap i leirer og fengsler i Norge og store deler av verden, både i Europa, Nord-Afrika og Asia.

Fanger.no skal være en levende kunnskapsbase og et digitalt minnesmerke over norske menn og kvinner som satt i fangenskap under andre verdenskrig. Man vil kunne søke på navn på fanger, få oversikt over hvilke fangeleirer de satt i og få innsyn i utfyllende informasjon som tidspunkt for arrestasjon og løslatelse.

Fanger.no er etablert av Arkivet freds- og menneskerettighetssenter og Falstadsenteret. Aktive Fredsreiser og Den norske Buchenwaldforening (som Aktive Fredsreiser er sekretariat for) er samarbeidspartnerne som har bidratt økonomisk, og som vil bidra praktisk med fangeopplysninger.

Klikk derfor på lenkene under på om du vil oppleve spennende foredrag, intervjuer og presentasjoner om fange- og krigshistorie på fredag.

LENKER TIL LIVESENDING AV LANSERING:
ARKIVET freds – og menneskerettighetssenter (kl. 14.00-14.40)
Link til arrangement på facebook (ny fane)
Nettside: arkivet.no-livesending (ny fane)

06.05.2020

 

Aktive Fredsreiser

Aktive Fredsreiser baserer sin ideologi på FNs verdenserklæring om menneskerettigheter, og vi forholder oss til FNs tusenårsmål 2000 - 2015 i vårt engasjement.

Vi har valgt et menneskerettighetsperspektiv for våre turer. Dette har mange årsaker, blant annet at menneskerettighetene ble til på bakgrunn av hendelsene under andre verdenskrig. Menneskerettighetene er derfor et godt pedagogisk redskap for å få elevene som er på tur med oss til å reflektere over hendelser i dag, i lys av historien.

Om oss
Sitemap

Personvern

Personvern og cookies.
Les om våre retningslinjer for cookies

Kontakt

Telefon:
(+47) 3715 3900 / 952 38 199

Epost:
kontor@aktive-fredsreiser.no

Postadresse:
Postboks 19 N- 4951 Risør

Besøks adresse:
Fredshuset, Kranveien 4B, 4950 Risør Norge
Foretaksnummer: 984 660 030
1998 -2023 © AKTIVE FREDSREISER - TRAVEL FOR PEACE