Fadderbarn i Gambia

Momodou Jain med noen av elevene

160 fadderbarn i Gambia får ikke begynt på skolen nå i høst om de ikke får betalt skolepengene sine. Vi ber derfor innstendig om hjelp til å støtte disse. Av fadderbarna som av ulike årsaker har mistet sine faddere, er langt de fleste avgangselever. Hvis disse ikke får fullført det siste skoleåret vil de sannsynligvis bli giftet bort eller havne i fattigdom. Får de sin eksamen kan de komme i lønnet arbeide.

Aktive Fredsreiser som normalt ville gått inn i faddernes sted, har ingen omsetning på grunn av korona-pandemien og kan dessverre ikke betale regningen på totalt 155.000 kroner. Gambia har relativt god kontroll på selve pandemien med langt færre smittet og døde enn Norge har, så langt. Situasjonen generelt er derimot langt alvorligere for det lille fattige vest-afrikanske landet. Turismen som står for en stor del av landets inntekter er forsvunnet helt. Sult er ikke lenger noe problem for barna vi støtter. 

Risprosjektet som vi startet i Sutukoba for 17 år siden gir mat nok. Siden fadderbarnprosjektet ble opprettet i år 2000 har flere enn 2000 barn fått støtte. Mange av dem har tatt en universitetsgrad, og vi er svært stolte over at alle Gambias departementer har ansatte som har fått sin utdannelse gjennom Sutukobas Venners fadderbarnprosjekt. Undervisning er gull verd. Det er nøkkelen til selvberging Vi håper pandemisituasjonen endrer seg snart og ser denne ekstraordinære innsatsen som et engangstilfelle.

 Undervisningen i grunnskolen er gratis i Gambia, men skoleuniform, bøker, skolemateriell og eksamensavgift for et barn koster 350,- kroner i året. Studentene som teller 15 og de ni elevene i videregående skole må betale studieavgift i tillegg. Alle bidrag, store som små er velkomne. 

Gi til Sutukobas Venner på VIPPS 587554
eller på kontonummer 2801.04.27071 

Vennlig hilsen Styret i Sutukobas Venner

 

Aktive Fredsreiser

Aktive Fredsreiser baserer sin ideologi på FNs verdenserklæring om menneskerettigheter, og vi forholder oss til FNs tusenårsmål 2000 - 2015 i vårt engasjement.

Vi har valgt et menneskerettighetsperspektiv for våre turer. Dette har mange årsaker, blant annet at menneskerettighetene ble til på bakgrunn av hendelsene under andre verdenskrig. Menneskerettighetene er derfor et godt pedagogisk redskap for å få elevene som er på tur med oss til å reflektere over hendelser i dag, i lys av historien.

Om oss
Sitemap

Personvern

Personvern og cookies.
Les om våre retningslinjer for cookies

Kontakt

Telefon:
(+47) 3715 3900 / 952 38 199

Epost:
kontor@aktive-fredsreiser.no

Postadresse:
Postboks 19 N- 4951 Risør

Besøks adresse:
Fredshuset, Kranveien 4B, 4950 Risør Norge
Foretaksnummer: 984 660 030
1998 -2023 © AKTIVE FREDSREISER - TRAVEL FOR PEACE