*/

 

 

 

 

 

 

Reisergarantifondet

Berlin - Buchenwald 

Minnetur til Buchenwald.

KZ-Buchenwald
Berlin - Weimar - KZ-Buchenwald

Det blir anledning til å bli kjent med Weimar, hjembyen til Schiller, Goethe, Liszt og Bach.

Minnesmerke hvor Berlinmuren var

Starter turen i Berlin hvor en vil få en sightseeing - her ved Brandenburger Tor  

Goethe - Schiller i Weimar

Goethe og Schiller i Weimar 

Weimar Borg

Det er anledning til å ta seg en tur og besøke borgen i Weimar

Minnekrans KZ-Buchenwald

Et besøk i KZ Buchenwald hvor norkse univeristets studenter var under 2. verdenskrig -  

Forslag til turprogram

1. DAG OSLO GARDERMOEN - BERLIN - WEIMAR
Vi reiser fra Oslo Lufthavn Gardermoen til Berlin (fly t/r ikke inkl.). Her møter vi reiseleder og buss fra Aktive Fredsreiser. Vi reiser sørover til Weimar Overnatting på hotell i Weimar

2. DAG WEIMAR
Vi spiser frokost på hotellet. Vi starter dagen med en omvisning i Weimar med lokalguide. Weimar står på UNESCOs verdensarvliste på grunn av den kunsthistoriske betydningen byen har hatt. Goethe og Schiller, Heider og Wieland, Nietsche, Litsz, Bach... Mange store navn har holdt til i Weimar. Tid til egen disposisjon til å bli bedre kjent i Weimar. Overnatting hotell i Weimar

3. DAG WEIMAR - KZ BUCHENWALD - WIEMAR
Vi spiser frokost på hotellet før vi reiser til KZ Buchenwald. Det er mulighet til å se seg om i leiren (f.eks leie multimedia guide) og se dokumentarfilmen om leiren før det offisielle programmet. Vi reiser tilbake til vårt hotel i Weimar og har resten av kvelden til fri disposisjon Overnatting på hotell i Weimar

4. DAG WEIMAR - BERLIN - OSLO GARDERMOEN
Etter frokost sjekker vi ut av hotellet og reiser til Berlin. Fly til Norge. Vi forbeholder oss retten til forandring i programmet inkl. bytte av hotell, buss og reiseleder.


Reisevilkår:
På grunn av våre leverandørers salgsbetingelser, er våre regler for avbestilling avvikende i forhold til normalreglene i Alminnelige vilkår for pakkereiser. www.aktive-fredsreiser.no/reisevilkaar.html

Viktige tidsfrister: Avtalen mellom oss og kunden er bindende for begge parter når depositum er betalt. Depositumet på kr 500 pr deltager må betales senest 3 måneder før turen. Hovedfaktura forfaller 35 dager før turen. Deltagerliste med fødselsår (ikke dato) fordelt i flersengsrom må vi ha senest 10 uker før turen. Skjemaet kan hentes på vår hjemmeside rom- og lugarskjema. Av denne listen skal det også fremgå hvis noen vil ha singel-/dobbeltrom. Hvis det er matallergi/mathensyn må denne listen brukes allergiskjema. Ved endringer av lister senere enn 35 dager før avreise er det administrasjonsgebyr på kr 200.- pr. endring. 14 dager før turen er det ikke mulig å gjøre endringer.

Avbestillingsregler:

Ved avbestilling innen 60 dager før avreise, betales et administrasjonsgebyr på kr 200,- pr. pers. Ved avbestilling mellom 59 – 35 dager før avreise, betales et beløp tilsvarende depositum på turen – ved avbestilling 34 -15 dager før avreise belastes 50 % av turprisen. Ved avbestilling 14 – 0 dager før avreise/ ved manglende oppmøte/ ved manglende pass e.l. – tilbakeholdes 100 % av turprisen.


Bestill tur

Her kan du sende din bestilling på tur. Du vil om kort tid bli kontaktet på e-post eller telefon som bekreftelse på bestillingen. Finner du ikke turen i nedtrekksfeltet, eller ønsker å foreta en gruppebestilling, skriv en forespørsel om ønsket reisemål i henvendelsesfeltet.

Epost:
Navn:*
Adresse:
Postnr:*
Poststed:*
Telefonnr:

 

Velg tur:
Antall personer:
Dato: (dd,mm,yyyy)
Henvendelse/Spørsmål
spesielle ønsker/ behov, eks rullestolbruker:
Reisevilkår:*
   


Fakta om Weimar

Weimar er en by i den tyske delstaten Thüringen med 64 000 innbyggere.
I 1999 var Weimar kulturhovedstad i Europa, samtidig som Goethes 250-årsdag ble feiret.
Buchenwald var en konsentrasjonsleir som ble opprettet i Ettersberg i juli 1937. Over tre hundre norske studenter satt innesperret i Buchenwald på ubestemt tid, omgitt av resultatene av den raseideologien de ble forsøkt omvendt til.

Priseksempel 2021

fra kr 3 990,- pr person i dobbeltrom

Grunnprisen inkluderer:
• Norsk reiseleder
• Busstransport i følge program
• 3 netter i dobbeltrom i Weimar med frokost
Tillegg
• Fly tur/retur Berlin er ikke inkludert.
• Tillegg singelrom: kr 700,- (3 netter)

Aktive Fredsreiser

Aktive Fredsreiser baserer sin ideologi på FNs verdenserklæring om menneskerettigheter, og vi forholder oss til FNs tusenårsmål 2000 - 2015 i vårt engasjement.

Vi har valgt et menneskerettighetsperspektiv for våre turer. Dette har mange årsaker, blant annet at menneskerettighetene ble til på bakgrunn av hendelsene under andre verdenskrig. Menneskerettighetene er derfor et godt pedagogisk redskap for å få elevene som er på tur med oss til å reflektere over hendelser i dag, i lys av historien.

Om oss
Sitemap

Personvern

Personvern og cookies.
Les om våre retningslinjer for cookies

Kontakt

Telefon:
(+47) 3715 3900 / 952 38 199

Epost:
kontor@aktive-fredsreiser.no

Postadresse:
Postboks 19 N- 4951 Risør

Besøks adresse:
Fredshuset, Kranveien 4B, 4950 Risør Norge
Foretaksnummer: 984 660 030
1998 -2020 © AKTIVE FREDSREISER - TRAVEL FOR PEACE