*/

 

 

 

 

 

 

Reisergarantifondet

Liverpool

Stedet som endret historien

Liverpool Albert Dock
Liverpool

Tur med fokus på krigsseilerne, slavehandel og Beatles

 

Anglican Cathedral

I 1190 ble stedsnavnet skrevet ned som Liuerpul, som betyr en pøl med gjørmete vann.  Etter sultkatastrofen i Irland i 1845 emigrerte rundt 500 000 irer til Liverpool, hvorav over 100 000 ble, noe som har gitt Liverpool en av Englands største katolske minoriteter. Denne katedralen er Englands største og 5. største i verden!

Albert Dock Liverpool

Den første våtdokken i England ble konstruert i Liverpool i 1715. Slavehandelen førte også til rikdom, og byen har en befolkningsgruppe av afrikansk opprinnelse som kan spore sine aner tilbake til denne tiden. På begynnelsen av det 19. århundre gikk omkring 40 % av verdens handel over havnen i Liverpool.

Beatlesstatuer ved museet

Liverpool er ikke minst kjent for pop-bandet Beatles. Bildet viser statuer utenfor Beatlesmuseet. Men, visste du at Liverpool faktisk har verdensrekord for flest "number one hit"? med band fra denne byen? Faktisk ble Liverpool kalt for The City of Pop i 2001 av Guinnes Record bok og ble i 2015 utnevnt til UNESCO City of Music. Kjente band i tillegg til Beatles er blant annet Antomic Kitten, The Wombats og Ladytron.

Bernie og Bella

To fuglemonumenter overvåker Liverpools havn og by. Fuglenes navn er Bertie og Bella. De er plassert på toppen av Royal building og det sies at Bertie overvåker innbyggerne i byen, mens Bella stirrer ut over havnen og holder vakt over sjømennene. En annen populær mening er at Bertie sjekker om pubene er åpne!


Anfield

Liverpool var en særs viktig havn og by for Norske krigsseilere. Western Approaches Museum forteller noe om arbeidet rundt atlantiske konovier, og bekjempelsen ved slaget i Atlanterhavet. Museet ligger i det restaurerte kommandosenteret under andre verdenskrig

I’ll see you in Liverpool!

Dette var en hilsen de norske sjøfolkene brukte når de skiltes for å legge ut på en ny seilas. Og det sier jo noe om Liverpool’s betydning som sjøfartsby.
Aktive Fredsreiser arrangerer tur til Liverpool. Dette er en minnetur for alle de norske sjøfolk som satte livet til på Atlanterhavet under 2. verdenskrig. Men det er også et forsøk på å hedre de som overlevde, og som har slitt med traumer av forskjellige slag, og dårlig økonomi fordi de alt for sent fikk utbetalt det de hadde rettmessig krav på.

På denne turen har vi med oss Sidsel van der Hagen. Hun er datter av Alf van der Hagen, som var sjømannsprest i Liverpool under 2. verdenskrig. Han hadde en unik innsikt i utfordringene som mange norske krigsseilere møtte på, både mens krigen foregikk, men også i årene som fulgte.

Liverpool er fødestedet til Beatles. Byen har en rik maritim historie, enestående kultur, popmusikk og sportsbegivenheter av verdensklasse. Byen har noen av de største kunstskatter og noen av de flotteste bygningene i Europa. Byen ligger ved den berømte elven Mersey. Liverpool har en 800 år gammel skipshistorie som er dokumentert i Merseyside-skipsmuseum ved Albert Dock.

DAG 1 LØRDAG 10.08.24 OSLO TORP - MANCHESTER - LIVERPOOL
Avreise med Ryanair fra Oslo Torp kl. 1025 med ankomst Manchester kl. 1120 (fly ikke inkl.) Her venter reiseleder og buss for å ta oss inn til vårt hotel i Liverpool. Vi bruker resten av dagen til å bli kjent. Hotellet er sentralt plassert i Liverpool og det er mange museer i nærheten.
Overnatting på Ibis Styles i Dale Street.

DAG 2 SØNDAG 11.08.24 LIVERPOOL
Frokost på hotellet før vi reiser til Western Approach Museeum. Museet forteller Liverpools historie gjennom 2 verdenskrig. Her får vi se de hemmelige bunkerne hvor British Armed Forces planla og kontrollerte blant annet kampen om Atlanterhavet.
Vi går ned til Pier Head. Der er det et minnesmerke over norske krigsseilere.
Etterpå blir det mulighet til å besøke flere av de mange museene i Liverpool. Vi kan anbefale Liverpool War Museum, The Beatles Story, Tate, World Museum og Merseyside Maritime Museum.
Vi anbefaler også å spasere opp til den storslåtte Liverpool Catheral
Overnatting på Ibis Styles.

DAG 3 MANDAG 12.08.24 LIVERPOOL
Etter frokost reiser vi til sjømannskirken hvor vi blir tatt imot av husmoren. Sidsel van der Hagen forteller om faren og leser fra hans bok. Det blir lunsj (ikke inkl.).
Vi kjører også en runde i byen med buss, for å bli litt kjent før resten av dagen er til fri disposisjon.
Overnatting på Ibis Styles.

DAG 4 TIRSDAG 132.08.24 LIVERPOOL - MANCHESTER - OSLO TORP
Frokost på hotellet før vi reiser til Manchester for å ta fly hjem. Avreise fra hotellet i Liverpool ca kl 1700.
Avgang fra Manchester med Ryanair kl. 1950 og ankomst Oslo Torp kl. 2240 (fly ikke inkl.).

 

Last ned brosjyre (pdf)

 


Reisevilkår:
På grunn av våre leverandørers salgsbetingelser, er våre regler for avbestilling avvikende i forhold til normalreglene i Alminnelige vilkår for pakkereiser. www.aktive-fredsreiser.no/reisevilkaar.html

Viktige tidsfrister:
Depositumet på kr 2 000,- pr deltager må betales senest 3 måneder før turen. Hovedfaktura forfaller 35 dager før turen.

Avbestillingsregler:
Ved avbestilling mellom 66 – 49 dager før avreise, betales et beløp tilsvarende depositum på turen.
Ved avbestilling 48 -35 dager før avreise belastes 30 % av turprisen.
Ved avbestilling 34 -15 dager før avreise belastes 50 % av turprisen.
Ved avbestilling 14 – 0 dager før avreise, manglende oppmøte/sykdom, manglende pass e.l. tilbakeholdes 100 % av turprisen.
Jmf. Pakkereiseloven §18.

Forbehold:
Vi forbeholder oss retten til forandring i programmet inkl. bytte av hotell, buss, ferje og reiseleder. Etter inngått avtale vil kunden bli holdt løpende orientert om endringer i form av justert program. Dersom det viser seg at deler av reisens innhold ikke kan gjennomføres, vil kunden tilbys et alternativt opplegg eller få en
reduksjon i pris tilsvarende kostnaden på aktiviteten. Aksept av endringen skal bekreftes/avkreftes innen syv virkedager. I motsatt fall ansees endringen som
bekreftet. Guiding og presentasjoner vil normalt skje på norsk eller engelsk. I noen tilfeller kan det være et annet språk, men i så fall med norsk eller engelsk tolk.


Bestill tur

Her kan du sende din bestilling på tur. Du vil om kort tid bli kontaktet på e-post eller telefon som bekreftelse på bestillingen. Finner du ikke turen i nedtrekksfeltet, eller ønsker å foreta en gruppebestilling, skriv en forespørsel om ønsket reisemål i henvendelsesfeltet.

Epost:
Navn:*
Adresse:
Postnr:*
Poststed:*
Telefonnr:

 

Velg tur:
Antall personer:
Henvendelse/Spørsmål
spesielle ønsker/ behov, eks rullestolbruker:
Reisevilkår:*
   


Fakta om England

Hovedstad: London
Befolkning:
51 millioner
Styreform: Konstitusjonelt monarki
Språk: Engelsk
Valuta: Britisk pund

Pris 2024

Pris pr pers fra kr 4 990,-

Grunnprisen inkluderer:
• Reiseleder
• Buss til transporter
• Overnatting hotell i 3 netter inkl. frokost
• Inngang Western Approaches Museum

Ikke inkl:
* Fly t/r (må enten bestilles selv, eller vi kan hjelpe med bestillingen)
* Singelrom kr 2 100,-

Aktive Fredsreiser

Aktive Fredsreiser baserer sin ideologi på FNs verdenserklæring om menneskerettigheter, og vi forholder oss til FNs tusenårsmål 2000 - 2015 i vårt engasjement.

Vi har valgt et menneskerettighetsperspektiv for våre turer. Dette har mange årsaker, blant annet at menneskerettighetene ble til på bakgrunn av hendelsene under andre verdenskrig. Menneskerettighetene er derfor et godt pedagogisk redskap for å få elevene som er på tur med oss til å reflektere over hendelser i dag, i lys av historien.

Om oss
Sitemap

Personvern

Personvern og cookies.
Les om våre retningslinjer for cookies

Kontakt

Telefon:
(+47) 3715 3900 / 952 38 199

Epost:
kontor@aktive-fredsreiser.no

Postadresse:
Postboks 19 N- 4951 Risør

Besøks adresse:
Fredshuset, Kranveien 4B, 4950 Risør Norge
Foretaksnummer: 984 660 030
1998 -2024 © AKTIVE FREDSREISER - TRAVEL FOR PEACE