*/

 

 

 

 

 

 

Reisergarantifondet

Normandie

Stedet som endret historien

Normandie
Normandie

Normandie - Caen- Arromanche - Le Memorial - Brussel - Amsterdam er noen av de stedene vi besøker

Normandie har en helt spesiell plass i krigshistorien. Denne turen tar oss til Normandies slagmarker. Vi besøker strendene der de allierte gikk i land på D-dagen 6. juni 1944, museet Le Memorial og invasjonsmuseet.
På vei til Normandie stopper vi i Brussel og har en overnatting, og på vei tilbake har vi to overnattinger i Amsterdam med besøk på Anne-Frank museet.

Normandie - Amercian Cemetery and memorial
Det er 26 militære minnesteder for falne under 2. verdenskrig. Den mest kjente er den Amerikanske minnestedet og som ligger i Colleville-sur-Mer, Noramndie. Her hedres de amerikanskje tropper som døde i Europa under andre verdenskrig

Minnesmerket består av en halvsirkelformet søylegang med en loggia i hver ende som inneholder store kart og fortellinger om de militære operasjonene. Et orienteringsbord med utsikt over stranden viser landingene i Normandie. Vestvent ved minnesmerket ss er man i forgruannen det reflterende bassenget, obortenfor er graområdet med et sirulært kapell og ytterst granittstatuer som represnterer USA og Frankrike.

Minnesmerket ble etablert 8. juni 1944 av First Army og som den første amerikanske kirkegård på europeisk jord i verden i krig. Stedet inneholder gravene til 9386 døde, hvorav de fleste mistet livet i D-dagens landinger og påfølgende operasjoner. På the Walls of the Missing, er det innskrevet 1557 navn. Rosetter markerer navnene på de som har blitt gjenfunnet og identifisert.

Amsterdan med sine kanaler og broer

Amsterdam, kjent for sine romantiske kanaler, broer, sykler som styrer byen og selvfølgelig tulipaner! Det er 1,2 millioner sykler i Amsterdam, mens innbyggertallet er 873 000!
Byen har mange kanaler og ble grunnlagt rundt en demning i elven Amstel. Alle byggverk i Amsterdam hviler på 10-12 m lange påler. I stor grad hentet fra Norge som hadde rikelig med tømmer.
Med 165 kanaler er det mul.ig å reise 100 km på vannet, og det er 1281 broer. Med andre ord, Amsterdan har flere kanaler enn Venezia og flere broer enn Paris!
Amsterdan har flest museer pr kvadratmeter, og vi skal beøke ett av dem - Anne Frank museet.

Vakre Normandie - stedet som endret historien

Bli med Aktive Fredsreiser på en historisk reise! Turen starter og avsluttes med ferje mellom Kristiansand og Eemhaven. Vi besøker først Brussel hvor vi har en overnatting, deretter har vi 4 netter i Caen i Normandie hvor vi får se alle de kjente stedene som avgjorde resultatet av 2-verdenskrig. På vei hjemmover har vi 2 netter i Amsterdam hvor vi blant annet besøker Anne Frank’ hus.

DAG 1 OSLO - KRISTIANSAND - EEMSHAVEN
Avreise fra Kristiansand kl. 1500 etter oppsatt påstigningsrute fra Oslo. Vi har utreise med Norway Holland Lines fra Kristiansand kl.1500. Innkvartering i bekvemme 2-sengslugarer, og på kvelden samles vi til et rikholdig buffétbord i en av skipets restauranter. Resten av kvelden kan vi bruke til å bli bedre kjent med våre nye reisevenner.

DAG 2 EEMSHAVEN – BRUSSEL (393 KM)
Vi nyter en flott buffetfrokost, før ankomst Eemshaven kl. 09.30. Vi tar plass i vår turbuss og på gode motorveien setter vi kursen sørvestover. Denne dagen blir en transportdag for å få mest mulig tid i Normandie-området. Grensen til Belgia krysses på ettermiddagen og vi beregner ankomst på Hotel Bedford i Brussel tidlig på kvelden. Middag etter ankomst.

DAG 3 BRUSSEL - CAEN (477 KM)
Vi starter dagen med en liten tur i byen hvor de meisler ut Europas politikk og framtid, før vi reiser sydover mot den franske grensen. Turen videre går gjennom det flotte Picard-distriktet og ned mot Normandies kyst. Underveis passeres også flere steder hvor slagene ble utkjempet under 1. Verdenskrig. Caen er dagens
reisemål og her skal vi bo de neste fire nettene på Best Western Royal Hotel Caen Centre i Caen.

DAG 4 CAEN - INVASJONSSTRENDENE
Dette er en dag som gir nye refleksjoner, når vi etter frokost har avreise til Arromanche, byen som ligger i hjertet av strendene hvor de allierte styrkene gikk i land 6. juni 1944. Vi besøker både Invasjonsmuseet og kinoen i Arromanches hvor det vises en 360 graders spesialfilm med originalopptak fra D-dagen.
Det blir anledning til å gå på egenhånd i Arromanche, og det blir frivillig lunsj før vi besøker den amerikanske kirkegården i Colleville sur Mer og den tyske krigskirkegården La Cambe. To plasser som for alltid er risset inn i krigshistorien. Det er ikke å ta for hardt i når vi sier at dette blir en dag med både
ærbødighet og respekt for den innsatsen som de norske krigsseilerne var med på.
På kvelden samles vi til middag for gruppen i hotellets restaurant. Kvelden er til fri disposisjon.

DAG 5 CAEN
Etter frokost reiser vi til byen Hermanville-sur-Mer. Det var blant annet ved strendene her de norske marinefartøyene med i alt 1000 norske marinefolk var med i kampene på D-dagen. KNM Stord var med i første rekke, og det var ved denne stranden norske KNM Svenner ble torpedert i morgentimene 6. juni 1944.
Inne ved stranden finner vi det norske minnesmerket ”Orlogsgasten”. Dette er for mange et helt spesielt sted, og vi har en blomsterseremoni ved ankeret fra KNM Svenner. Ettermiddagen til egen disposisjon.

DAG 6 CAEN
I dag besøker vi det store og unike fredsmuseet Le Memorial i Caen. Det er et av de største museer for D-dagen og det 20. Århundrede. Her formidles budskapet om at mennesket skal kjenne sin fortid forå forstå sin nåtid. Museet forteller om de alliertes landgang i Normandie via en ambisiøs scenografi som
oppfordrer de besøkende til å tenke på fremtiden. Museet er dessuten et forsvar for menneskerettigheter og fred på jorden, og gir oss mange nye, interessante dimensjoner når det gjelder brobygging mellom ulike land, folk og kulturer. Etterpå er dagen til egen disposisjon i Caen, og på kvelden blir det middag i en
restaurant like ved hotellet.

DAG 7 CAEN - AMSTERDAM (675 KM)
Etter frokost tar vi farvel med Caen og setter kursen mot Amsterdam. Felles middag til gruppen.
Overnatting på Hotel Radisson Blue, Amsterdam Airport

DAG 8 AMSTERDAM
Frokost før vi starter på vår oppdagelsestur i den flotte byen. Vi besøker Anne-Frank museet og har ettermiddagen til fri disposisjon. Felles middag.

DAG 9 AMSTERDAM – EEMSHAVEN (214 KM)
Etter frokost er det tid for avreise mot Eemshaven. Fergeavgang kl. 1500 fra Eemshaven.
Vi innkvarteres i 2-sengslugarer og samles til buffetbord i restauranten.

DAG 10 KRISTIANSAND – OSLO
Buffetfrokost før vi ankommer Kristiansand klokken 10.00. Bussen fortsetter mot Oslo hvor det blir stopp på de respektive stedene langs veien.
Vi forbeholder oss retten til forandring i programmet inkl. bytte av hotell, buss, ferje og reiseleder.


Reisevilkår:
På grunn av våre leverandørers salgsbetingelser, er våre regler for avbestilling avvikende i forhold til normalreglene i Alminnelige vilkår for pakkereiser. www.aktive-fredsreiser.no/reisevilkaar.html

Viktige tidsfrister:
Depositumet på kr 2 000,- pr deltager må betales senest 3 måneder før turen. Hovedfaktura forfaller 35 dager før turen.

Avbestillingsregler:
Ved avbestilling mellom 66 – 49 dager før avreise, betales et beløp tilsvarende depositum på turen.
Ved avbestilling 48 -35 dager før avreise belastes 30 % av turprisen.
Ved avbestilling 34 -15 dager før avreise belastes 50 % av turprisen.
Ved avbestilling 14 – 0 dager før avreise, manglende oppmøte/sykdom, manglende pass e.l. tilbakeholdes 100 % av turprisen.
Jmf. Pakkereiseloven §18.

Forbehold:
Vi forbeholder oss retten til forandring i programmet inkl. bytte av hotell, buss, ferje og reiseleder. Etter inngått avtale vil kunden bli holdt løpende orientert om endringer i form av justert program. Dersom det viser seg at deler av reisens innhold ikke kan gjennomføres, vil kunden tilbys et alternativt opplegg eller få en
reduksjon i pris tilsvarende kostnaden på aktiviteten. Aksept av endringen skal bekreftes/avkreftes innen syv virkedager. I motsatt fall ansees endringen som
bekreftet. Guiding og presentasjoner vil normalt skje på norsk eller engelsk. I noen tilfeller kan det være et annet språk, men i så fall med norsk eller engelsk tolk.


Bestill tur

Her kan du sende din bestilling på tur. Du vil om kort tid bli kontaktet på e-post eller telefon som bekreftelse på bestillingen. Finner du ikke turen i nedtrekksfeltet, eller ønsker å foreta en gruppebestilling, skriv en forespørsel om ønsket reisemål i henvendelsesfeltet.

Epost:
Navn:*
Adresse:
Postnr:*
Poststed:*
Telefonnr:

 

Velg tur:
Antall personer:
Henvendelse/Spørsmål
spesielle ønsker/ behov, eks rullestolbruker:
Reisevilkår:*
   


Fakta om Normandie

Vakkert beliggende ved kysten nord i Frankrike, finner du Normandie. Området består av mange hyggelige byer med fransk småbysjarm. Her vil du oppleve kunst, kultur, matopplevelser og krigshistorie fra 2. verdenskrig. Normandie er for mange kjent for landgangen på Omaha Beach, 6. juni 1944 – også kjent som D-dagen. Invasjonen i Normandie var begynnelsen på slutten av 2. verdenskrig, og er en viktig del av historien.


Pris 2024

Pris kr ??

Grunnprisen inkluderer:
• Moderne turbuss med sjåfør i 10 dager
• Båtreise Kristiansand – Eemshaven t/r 2-sengslugar innvendig lugar
• 7 netter på hotell i dobbeltrom
• 7 middager
• Inngang invasjonsmuseet, Kino i Arromaches, Inngang ”Le Memorial” i Caen, Anne-Frank museet
• Norsk reiseleder
• Veiskatter og avgifter

Tillegg
• Singel lugar
• Singel rom


Aktive Fredsreiser

Aktive Fredsreiser baserer sin ideologi på FNs verdenserklæring om menneskerettigheter, og vi forholder oss til FNs tusenårsmål 2000 - 2015 i vårt engasjement.

Vi har valgt et menneskerettighetsperspektiv for våre turer. Dette har mange årsaker, blant annet at menneskerettighetene ble til på bakgrunn av hendelsene under andre verdenskrig. Menneskerettighetene er derfor et godt pedagogisk redskap for å få elevene som er på tur med oss til å reflektere over hendelser i dag, i lys av historien.

Om oss
Sitemap

Personvern

Personvern og cookies.
Les om våre retningslinjer for cookies

Kontakt

Telefon:
(+47) 3715 3900 / 952 38 199

Epost:
kontor@aktive-fredsreiser.no

Postadresse:
Postboks 19 N- 4951 Risør

Besøks adresse:
Fredshuset, Kranveien 4B, 4950 Risør Norge
Foretaksnummer: 984 660 030
1998 -2024 © AKTIVE FREDSREISER - TRAVEL FOR PEACE