Fredshuset i Gambia er snart ferdig

Fredshuset og universitetsbygningen sommeren 2011

Siden 2006 har Aktive Fredsreiser samarbeidet med Universitetet i Gambia om å bygge et fredshus/IT-bygg. Det har vært en lang og krevende prosess, men nå er bygningen snart ferdig - både innvendig og utvendig. Vi håper at en offisiell åpning av fredshuset vil være et av mange spennende aktiviteter på turen vi arrangerer 18. november til 2. desember.

Fredshuset vil inneholde to pc-rom, fredsutstilling og klasserom. Tidligere har ikke Universitetet i Gambia eid egne lokaler, de har kun leid. I tillegg er bygningene spred over store områder slik at det blir lang reisetid for studentene. Fredshuset/IT-bygget vil styrke studentenes faglige utbytte, men også gjøre studiehverdagen enklere.

Forsiden av bygningen Klasserommet Vinduene er på plass Inngangsparti til toalettene

Murstein og mynter

Aktive Fredsreiser mener at utdanning er en viktig nøkkel til utvikling, derfor har vi støttet dette prosjektet helt fra starten i 2006. Et av tiltakene for å finansiere byggingen av fredshuset er salg av såkalte ”mursteins-gavekort”. Flere har tatt del i formidlingen av gavekortene - i fjor samlet J12 og J13 fra Risør Håndballklubb inn hele 15.290 gjennom å selge ”murstein” til lokale bedrifter og privatpersoner. En annet viktig bidrag har vært myntinnsamling på skoleturene til Tyskland og Polen. Alle disse bidragene har vært viktig for å fullføre byggingen, og vi sender en stor TAKK til alle som har vært involvert!

Fredshuset/IT-bygget

Aktive Fredsreiser

Aktive Fredsreiser baserer sin ideologi på FNs verdenserklæring om menneskerettigheter, og vi forholder oss til FNs tusenårsmål 2000 - 2015 i vårt engasjement.

Vi har valgt et menneskerettighetsperspektiv for våre turer. Dette har mange årsaker, blant annet at menneskerettighetene ble til på bakgrunn av hendelsene under andre verdenskrig. Menneskerettighetene er derfor et godt pedagogisk redskap for å få elevene som er på tur med oss til å reflektere over hendelser i dag, i lys av historien.

Om oss
Sitemap

Personvern

Personvern og cookies.
Les om våre retningslinjer for cookies

Kontakt

Telefon:
(+47) 3715 3900 / 952 38 199

Epost:
kontor@aktive-fredsreiser.no

Postadresse:
Postboks 19 N- 4951 Risør

Besøks adresse:
Fredshuset, Kranveien 4B, 4950 Risør Norge
Foretaksnummer: 984 660 030
1998 -2023 © AKTIVE FREDSREISER - TRAVEL FOR PEACE